Tuesday, August 24, 2010

Pengakuan ekslusif seorang yg terlanjur!

Bermula dengan kisah stok susu dan hasil susu yg kian merudum disini. Diikuti dengan anak tekak teringin nak makan Pulut Mangga. Rupa-rupanya KERISAUAN itu menjadi kenyataan! Hinggalah aku mengalami fasa TIADA MOOD.

Dengan ini, aku yang menyusu secara eksklusif ini terlanjur jua ahaks! Hanya Allah yg lebih mengetahui dan dialah yag maha berkuasa. Lihat hasilnya sekarang. Perut makin maju kehadapan dan sudah ada yg perasan....tak lama lagi bos tahu juga la ni..huhu
I'm now 4M and 2Wk preggy....



Disebabkan sudah lama tidak datang bulan kerana penyusuan eklusif, jadinya aku pon scan je la utk dptkan tarikh EDD. Biasalah tiap kali scan tarikh EDD akan berubah, so aku pilih yg tengah2..insyallah EDD 29 Jan 2011. Selamat bukan tahun ni ( note : bajet pejabat utk org bersalin dah tarak ekekeke).

Alhamdulillah, seperti pengalaman preggy sebelum-sebelum ini, aku takde alahan pon. Trimester pertama tu penat jek sbb tu la masa gi holiday Langkawi aku dok jek kat Apartment. Tapi trimester pertama gak menyaksikan aku gagah holiday ke sana sinun iaitu Bagan Lalang dan Tioman.

Mengandung kali ni tidak dinafikan agak mencabar. Sebab ini mengandung jarak paling dekat! Muaz masih baby lg aku dah mengandung. So penat la menjaga Muaz yg agak mencabar waktu malam, siang aku jadi zombie. Malam2 kene bangun buat susu dan ganti pampers die. Dulu mengandungkan Muaz, aku dah takyah bgn mlm sangat sbb Mawaddah dah besau. Bangun sekali utk susu jek, pampers pon dh tak pakai.

Apapon aku semakin positif menghadapi hari-hari mendatang..chewah...dengan kata-kata semangat penasihat-penasihat aku ehehe. Anak ni rezeki kan...enjoyyyy....

My Gravida 4 on 16 wks

Kali ni aku wat monthly check-up kat Klinik Bt Caves jek sebab Klinik kat pejabat ni ramai gile patients. Tak sanggup nak menunggu. Haritu aku tunggu dr jam 2.45pm sampai la 5.30pm tak dpt gak jumpa doktor. So tiap kali wat check-up, Mus'ab dan Mawaddah kemain happy dapat tgk baby kat mesin scan. Then kali ni first time plak kami scan memalam, so baby mmg sgt aktif, non stop bergerak. Jelas sume bahagian nampak, so depa ni excited ler =)

Bukan rahsia lagi.....

20 comments:

-ummu amin- said... Reply To This Comment

farra, akhirnya bukan rahsia lagi.. ingat cite sapa yg terlanjur :) ayu pun smp skang confident jer sbb tak period lagik.. dulu ngan amin,10mths dah datang.. dgn saeed nih smp i thn takde gak.. jeng..jeng..jeng :D

anis salwa said... Reply To This Comment

congratss... wahh jauh ko pi checkup... dulu aku pi check kat klinik desa jaya tue... dekat ajer...

p!nkerton said... Reply To This Comment

hehe congrats kak farra! :D

kak mas said... Reply To This Comment

tahniah.. jelesla tgk awak ni farra.. mudah sgt mengandung.. alhamdulillah.. rezki masing2 kan.. :D

mila.ibunajihah said... Reply To This Comment

rezki..rezki murah..tahniah farra,so happy for u. doakan saya terjangkit keterlanjuran itu..ahaks..ayat ganaz toi. Rezki kami belum kunjung tiba lagi..takpala.

UmmiQais@iKa said... Reply To This Comment

congrats farra!!..my fren pon preggy gak even penyusuan eklusif..bila scan tup tup might be dpt twin..bila wat research and baru tau kalau siapa yg penyusuan eklusif change utk pregnant twin adalah tinggi!..

nur.najib said... Reply To This Comment

kak..saya oi check kat seriindah gak kak.kat samudera ke?dr zulailah?

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

tak perla kak... nk cukupkan sampai 5 kan? so project kuih raya next week ek? samalah kita insyaallah kalau sihat sepenuhnya tidaklah kuih tunjuk2 aje.

aida said... Reply To This Comment

takpe, anak tu kan rezeki.. kalau nak kira, anak2 aku lagi rapat-rapat.. masa ngandung fahri je tak penat sgt, masa ngandung yang lain, ya Allah, anak kecik2.. suami aku cakap sabar la, nanti dah besar.. mesti best kan, bila anak rapat2 ni ada kawan..

aida said... Reply To This Comment

lagi satu yang, welcome to the club of 4 kids yer :)

y@tipruzz said... Reply To This Comment

mesti meriah nanti umah hang. Penat skang, tersenyum lebar di kemudian hari :) amin!

eLLe said... Reply To This Comment

isk kontravesi sungguh topik ko farra, ingatkan sape yang terlanjur..isk x acilaa sempat taun depan..kali ini kite awal plaks..hehehe..rezeki masing2 kan..

kite tengok visual tu mula2 ingatkan kembau, yela ada 2 image, tp rupanya back2back erk..hehe..kalau kembau lagi meriah...hehe..

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

hihihi, terbocor rahsia juga eh :D
jagalah diri baik-baik.

Farra said... Reply To This Comment

ayu, berhati2 jua yer ehehe

anis,klinik desa jaya tu tarak mesin scan la..btol taks?

fatih, ihiks tq :p

cik mas, rezeki jgn ditolak ye dok? ehehe

mila,moga awak plak berjangkit! aminn

ika, gravida aku ni bukan twin setakat ini eheh

nurul, doktor hazirah

baiti, ok nnti tempek biskut raya kat blog dan pos umah akak sket

aida,insyallah bersabar2 =)

yati, yer meriah dan sepah berganda ehehe

shell,ko dh nampak bby gender ke? aku ni berdebar la plak

aini,tu la kang tak inform.. org kata aku boroi plak, padahal aku ni slim gak kan wakaka :p

hanis said... Reply To This Comment

tahniah farra...bertambah lagi umat nabi muhammad saw.

hemmm...rasa mcm nak pregnantlah pulokkk...hihihihi

tapi tunggu..tungguu..sket je lagik irfan fahri nk 2 tahun...ha pastu bleh usaha lebih sikitlaa...hehehehe

-pruzz- said... Reply To This Comment

Quotation harga motor:
1. Modenas Elegan 150: RM6200+-
2. Modenas Elegan 200: RM8500+-
3. SYM VTS 200: RM 9500+-
4. SYM Evo 250i: RM 17500+-

Semua harga cash OTR. Yg no. 1 tu motor aku skang..Yg no. 4 tuh............. :)

Farra said... Reply To This Comment

hanis, tq yerr..jom join the club..makin tua making kurang subur kan

pruz, mahal la! ish..lambat boleh retire plak...apapon mmg punggung agak sakit..tp takpe la ..layan..

aniscomey said... Reply To This Comment

ohh dulu aku checkup ada jer... scan tue... taktau aa skrg kan...

Yan said... Reply To This Comment

dah 4 bulan upenye diam diam

'Asr said... Reply To This Comment

alhamdulillah dan tahniah..moga tambah berseri rumah tangga..