Friday, August 27, 2010

Projek Kuih Raya 2010

With the 3 kids around and hubby is working I finally managed to bake these 2 cookies for Eid 2010. Alhamdulillah.

Another checked of the day:
  1. Laundry done- basuh mesin dan basuh tangan
  2. Food for baby - bubur jer sbb die ada flu and cough
  3. Food for kids- nasi putih dan serunding daging je
Next still pending:
  1. Qhada' tidor ( zombie jugak ni sbb mlm td Muaz sgt cranky due to flu n cough)
  2. Lipat Kain
  3. Gi Pasar Tani beli stok barang dapur seminggu
mana yg sempat ni ek...dah la kiddos around...kalau jd kuar umah kene letak kids umah mak kejap...tp bila tgk cuaca kat luar yg panas terik tu rasa malas btol nak kuar!

Owh, sekarang terasa mahu mencuba kuih tradisional la: Kuih Siput. Aku suka sgt..sedap! jom cr resipi diek.

Siap sudah..setiap jenis dapat 2 balang besar + 1 tupperware kecik. Tahun ni preggy so tak buat banyak. Nanti bagi sket2 je la tiap rumah MIL, My Mom, My Granma.

Koko Krunch Munchkin Cookies.
Ab dan Waddah asik ngap je biskut ni dr pagi td..aku nak sorok la. Kejam taks? :p


Cornflakes Almond Cookies. Aku suka almond, tp kids tak suke almond. Jadi depa tak layan. So yg ni takyah la sorok. kih kih

Ok now time to sleep ppl!

11 comments:

zura@iwan said... Reply To This Comment

wahhh...dh 3jenis kuih ye...bagus2..

aida said... Reply To This Comment

aku hari2 buat choc chip. Dah suami aku nak makan kuih tu je. Kang buat kuih lain x laku

Tyha said... Reply To This Comment

Bagus jgn tiru saya...satu apa pon x de rini,cuma sempat cuci dapur,mop lantai,kemas umah,baju pon baru sidai td!....dari pagi sampai ptg dok hangin ngan budak2 je...hehehhee.Tapi pagi tadi dari pukuul 1 pagi sampai 4 pagi saya pulun jahit manik baju tempahan....ingat nak siapkan dua2 lengan tup2 manik habis le pulak...;)

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

erghh jelesnya.. saya melepek lagi bulan puasa ni :(.. hubby pun demam dok tgk dia terbaring/tido saya pun malas nk wat kuih :P officially none dah buat pun.. terukkan :P

y@tipruzz said... Reply To This Comment

siap kena sorok tuh klakar :p

anak2 aku biskut raya bolayan, mak pak je yg pulun hihi...choc chips aku dah tinggal 1.5 balang. Aku igt nak wat 2 jenis lg kalo rajin. pastuh dah order kat mak su pruzz kt kedah tart blueberry & mazola. Pantang nnt syiok bley pulun biskut raya bebyk nyeh nyehh

Farra said... Reply To This Comment

zura, semalam baru buat 2 la..ari ni dh 3

aida,la..try je la yg lain pon..mesti depa layan punya

kak tyha,akak beli je la..kang sume buat tade plak yg nak beli ehehhe

baiti, sian demam..rest dulu yer

yati, oooo..anak2 ko tak layan rupanya...ha takpela la..ko je la yg pulun..aku nak bawa blk kg juga sket..salunya sampai je kg mmg terus habeh sbb ramai umat manusia ehehe

Tyha said... Reply To This Comment

Farra...beli pon x...en suami je yang beli...hehehhee.Eh...ada lupalah pulak...order Tumpi setengah kilo, dgn tumpi dal setengah kilo...;),bukan untuk raya tapi untuk buka posa.

Farra said... Reply To This Comment

kak tyha, bestnyer en hubby yg order..hubbyku tak pernah order any kuih raya hoho

UmmiQais@iKa said... Reply To This Comment

wahhh...sronok nyer tgk orang buat kuih rayaaa...tak sabar nak pindah umah beli oven baruuuu...huhuhuuhuh..next year bleh pulun wat kuih & kek raya!!

Farra said... Reply To This Comment

ika, ko terus beli je built in oven..lg senang..ehehhe

UmmiQais@iKa said... Reply To This Comment

tuh laaa..aku tgh dok2 survey lagik nihh..end of this month ada homede exhibition di klcc..nak pi survey gak..