Sunday, January 23, 2011

bundle of joy

Hari ni 23 Jan 2011 selamat sudah melahirkan a baby Boy, 3.63kg , 9.03am. Alhamdulillah

Syukur hari ni Ahad, jalan x jam. Sampai PMC sudah 8cm. Thank u Allah.
Published with Blogger-droid v1.6.5

28 comments:

-ummu amin- said... Reply To This Comment

congrats farra!! siap dah ada special label utk maher yer.. :)

Farra said... Reply To This Comment

Ayu, tq :)

Arisy said... Reply To This Comment

alhamdulillah, and congrats farra & deman. sempat lagi memblog, hehe. bagus, bagus.

OneSimpleMother said... Reply To This Comment

tahniah farra.. comeynya baby. nama baby maher ke.. mesti penangan maher zain ni. hehehe.. kena pregnant lagi la ye nak bg kawan kat mawaddah.. :)

achik said... Reply To This Comment

congrats farra..
same tarikh la dgn anak sy yg 1st..
alhamdulillah.senang yer...

aida said... Reply To This Comment

Tahniah! Pantang betul2, kang jd cam aku anak no 4 doj sakit badan

Ummu Auni said... Reply To This Comment

congrats...sempat berinternet tu :)

Farra said... Reply To This Comment

Tq frens, internet d ujung jari hihi :)

Mom luqman, nk rest bertahun dulu ni eheh

Aida, pantang btol2 tu cemana? Gerun lak aku dgrnye..

puterikiut said... Reply To This Comment

tahniah farra n hubby..wahh catat rekod ni 8cm dah br sampai hospital..x sakit ke time tu?besar ye baby maher..kalau anak2 akak berat tu masa derg sebulan agaknya..

Pantang betul2 tu maksudnya jaga mkn, jgn buat keje berat2 lg, berurut.. Sbb setengah2 org x hbs pantang dah pegi jalan..mmg la kita kuat skrg tp makin berumur nnt baru terasa..

aida said... Reply To This Comment

tak juga kak nieta, saya pantang sendiri.. jaga makan pakai sendiri, mmg betul-betul juga. tiap2 kali pantang mmg naik tangga kat rumah pun tak pernah.

i think effect sebab bersalin rapat2.. badan mmg jadi macam tak kuat sgt even lepas pantang. ada gak tanya mereka ada experience bersalin rapat anak 4 cam aku, hah mmg selalu le sakit-sakit badan.

pernah kawan aku ajar tuam kat tulang sulbi, insya Allah badan sihat. lepas diamalkan tu, aku tak demam sgt dah (dulu lepas bersalin sebulan sekali demam)

y@tipruzz said... Reply To This Comment

mmg pemblogger tegar :p

pantang elok2 naa...aku x dpt visit ko ari ni...duk umah jaga bapak n anak yg x sihat

Farra said... Reply To This Comment

K.nita, oo ok..insyallah nk pantang btol2 & slim cam akak tauuu..hihi tq tq
Sakit gak masa dlm kete, cuma x sangka dh 8cm sbb sy cam biasa x pecah air ketuban & tade darah

Aida, ooo ok, bagus ko x naik tangga, aku pon kene pantang btol2 la ni

Farra said... Reply To This Comment

Yati, takpe...mmg suka blonggg :)

p!nkerton said... Reply To This Comment

congrats kak farra! alhamdulillah dah selamat deliver, bestnya akak senang bersalin, alhamdulillah. selamat berpantang :)

Farra said... Reply To This Comment

Fatih, tq dear...berpantang tu yg mencabarr, caiyokkk

anissalwa said... Reply To This Comment

congrats....farah... dah 4 anak ko kan...

myjuliana said... Reply To This Comment

congrats farra!! jelesnyer.. semua dah anak 3 & 4 dah ni.. aku nak menambah gak, tapi tgh tunggu time sesuai nak buang implanon ni huhu..

aida, tak bleh nak turun tangga ek? hihi cemana la tuh.. kena buat bilik kat bawah la ek?

ummi Tia Zahraa said... Reply To This Comment

tahniah kak farra!
bestnyer dapat baby boy yang comel!
selamat berpantang.. :D
take care ok.

ARNA said... Reply To This Comment

Tahniah :)
Seronok kan ada baby. Tapi banyak juga cabarannya huhu yang penting rehat banyak2. Buat kerja makan, tido dan breastfeed jer. Yg lain mintak tlg org buatkan. apa yg penting, jgn stress nnt susu sikit:)

mila.ibunajihah said... Reply To This Comment

Alhamdulillah...tahniah farra..semua da selamat, so happy for you :)

nini ismail said... Reply To This Comment

congrats farra... Alhamdulillah semua selamat...

Assalamualaikum baby Maher! welcome to the world, hope u'll be a good son and a good muslim... amin

win said... Reply To This Comment

Congrats Farra & Deman!

Hilmi & Faeizah said... Reply To This Comment

tahniah farra...dah ompek...pantang jangan x pantang naa...

aida said... Reply To This Comment

julie, aku mmg berkampung kat living room jer.. mmg dekat2 nak due, pergi siapkan katil dengan barang mak & baby kat bawah.. mandi semua kat tingkat bawah. senang macam tu..

bagi org lain takpe kot nak naik tangga, tapi aku agak seriau sikit nak naik turun.. sebab nak bagi betul2 sembuh lepas bersalin di situ. lagipun kalau dok bawah ok juga, sebab senang nak ke dapur bancuh air panas sendiri.. hehe

Farra said... Reply To This Comment

Tq all :)

Zuedin said... Reply To This Comment

congrats kak farra...comelnya baby
seronok dgr mudah bersalin
bebiler kiter datang tgk baby maher

Mummy Zara Sofea said... Reply To This Comment

congrats...comelnye...xsbar nktgu sy punye bb kuar pulak...

hanis said... Reply To This Comment

laaa dah selamat dah bersalin rupenye...

kite baru on lappy ari ni pasal dari hari ahad ada kureng sikit kesihatan diriku ini.

gamaknya kamu sudah dirumah yek?

takpe2x yg penting syukur alhamdulillah semuanya sihat and selamat...kami tumpang hepi :)

breastfeed sungguh2x baby kamu yek...biar dia bam-bam kerana susu kamu...barulah ongggg gitu :)

selalu zikir fara yek...masa berpantang nih byk dugaannya...semoga ditempuhi dgn tenang dan positif

cayyokkk!!!