Pisang lagi! Ya benarrrr. Jangan muak pulak. Minggu lepas pisang lembik aku dah buat
Talam Pisang. Minggu ni abah bawak lg pisang dr Kg. So banyak juga pisang muda, layan aa buat kerepek pisang. Memang kami ngap ngap ngap tak hingat punya. Makan panas-panas mmg sodap.

Pisang jenis apa? aku pon tatau boleh? Asal muda cukopla labuu

Bahan perisa: Daun Kari. Daun kari kami hidup subur, sapa mau meh dtg umah.

Aku ni 1st time guna manual shredder, beli dulu hargaRM10. Boleh buat mcm2 bentuk tauu

1/3 kerepek yg sudah siap. Sedap makan kepek sambil tonton tv

Dah lunch td kami makan Ikan Bakar Istana ( again? within a month). Ya benarr, kali ni takmo ada gangguan, anak-anak ditumpang kat umah emak kejap. Mak Su die jaga :) . Syokla kali ni dapat Ikan Terubuk dan kami ngap jugak 3 ekor sotong. Tak sangka hari tak koje pon ramai org woo kat area Ikan Bakar Jln Bellamy ini. Boleh pulak jumpa
Kak Elin kat sini td. Sorri u, I makan tak tgk org! kang tercekik tulang plak ehehehhe

Kerepek PisangBahan-bahan:
Pisang muda- dihiris
Garam secukop rasa- dlm bentuk air / serbuk halus
Daun Kari
Marjerin
Cara-cara:
1. Goreng pisang dalam kuali dan kacau sampai sedikit masak
2. Masukkan garam, marjerin dan daun kari. Kacau sampai masak
3. Angkat bila dah siap

Last but not least, hari ni juga udah operasi cuci & sterilize botol dan pam susu. Ada lagi 16 biji botol lom operasi. Lepas bersalin la
2 comments:
tuh namenyer pisang nipah la farra..hehe
neway..sy dh deliver bb girl 14jan aritu...
good luck for u yer..
Tahniah achik
Sy pon dh bersalin pagi td
Laaaa pisang nipah?? Baru ku tahuu haha
Post a Comment