Monday, May 10, 2010

Bagan Lalang Gold Coast : 8-9 Mei 2010

Another fun and budget weekend getaway for us, kids and office mates : Program Santai CDCCM

Tarikh: 8 May 2010
Masa: 10am-4pm
Tempat: Tepi pantai, Bagan Lalang
Aktiviti: Melepak tepi pantai, Mandi laut, Main Pasir, Sukaneka ie: Water Ballon Challenge, Sand Castle Contest, Cool Sponge Bob. Total ada 8 jenis game. Malam: makan ikan/sotong etc bakar

Hanya beberapa kengkawan pejabat bermalam ni disini kerana atas kos masing-masing. Kami menginap:
  • Tempat: Camar Laut, LKIM
  • Kos: RM100/malam
  • Chalet: 2 bilik with 4 single beds ( provided: TV, Toilet,Bathroom, No kettle, air panas kene amik sendiri)
  • No tel :03-31411912
Kami adalah peserta terakhir sampai pada hari tersebut dek kerana Mama rasa kurag sihat, dah telah 6 biji panadol. Lepas rasa ok sket, kemas umah sket baru bertolak dr rumah jam 11pagi. Sampai tempat kejadian 6 game dah abes, tinggal lg 2. Mama tak join any game le sbb handbag asik melekat aje. Memang seronok la outing ngan kengkawan pejabat sbb ada yg mai dr jauh tau ( sarawak), release stress + mengeratkan ukhawah.

Sepanjang 2 hari tu kids sangatla enjoy mandi laut, main pasir dan main buai depan chalet. Lil Muaz behave je sbb Mama dok melekap ngan dia. So ni kiranya percutian bajet sbb kos percutian ni kosnya tak lebih RM250.

Malamnya kami beli sotong, ikan dan udang bakar tapi kene tapau sbb Mawaddah dah buat perangai. Baby Muaz ok je..bila ngantuk, lena je ngan dakapan Mama. Esoknya kami lepak2 lagi tepi pantai , kami bawa tikar so senang nak melepak sambil kids main2 air. Kui 1pm kami check out dan terus balik rumah. Owh kat situ ada playground for kids dan ada pasar menjual fresh seafood ie ikan, sotong, udang etc. Besar sungguh sotong dan ikannya! Depa boleh bungkus utk perjalanan jauh lagi tuh, Cuma diingatkan sume dijual pd harga pelancong, lebih2 lg weekend. Faham2 yer.

2010 gi GC Malaysia, bila pulak nak terbang ke GC , Aussie ni

Gambar hari ke-2 . Red theme, kebetulan plak
Sedap btol Muaz tido sbb air-cond semulajadi :p. Belakang tu Palm Tree resort GC under constructions

Area chalet kami, tenang saje
1 bilik ada 2 single beds. Chalet ni boleh masuk 6 pax tau

Our chalet: Tenggiri B. Nama biliknya sume nama ikan: bawal, cencaru etc. Menarik kan? Ada mini playground depan chalet. Boleh buat BBQ dan bercamping dlm area Camar Laut ni. Fully booked btol time wiken
Hari ke 2...jalan sampai ke hujung bagan lalang ada playground and camping area. Nampak seperti tempat baru dibangunkan. Don't worry, surau, tempat makan dan toilet all in walking distance. Ramai btoi org bercamping!

Belakang tu GC tu la..tapi blom siap, still under construction

Suka Muaz jejalan makin hangin!

Group pic!Smileeeee

Budak ni nampak dah besar kan?

Info penginapan lain:
  1. Hotel Seri Mesia- RM160/nite. Memula nak ni tp dah fully booked..slamat save RM60 :p
  2. Chalet Persatuan Perikanan - RM90/nite. 03-31412894
  3. Bagan Villa Resort. RM65/RM75. Majoriti opismet dok sini
  4. Bagan Lalang Beach Resort. RM80/nite.03-3141 1097
  5. Homestay

12 comments:

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

wah best best!

y@tipruzz said... Reply To This Comment

air pantai bersih tak? bley mandi?

Farra said... Reply To This Comment

aini,best2 percutian bajet ehehe

yati, boleh mandi..anak aku berendam..tp byk obor2, parents kene pantau

CT said... Reply To This Comment

hehehe tak pernah kak ct terpk nak p tidoq sana...sbb dari rumah ibu cuma dalam 20 minit je dah sampai situ..

oooo sepang gold coast tu belom siap ke? kak ct p last sunday..malam la tapi..duk nampak bestttt jek resort tu...

dah ckp ngn hubby, nanti sesekali nak dtg siang plak...selalu mmg p makan malam je...and makan kat satu restoran ni je....restoran lain takut x sedap...

Farra said... Reply To This Comment

kak ct, lom siap lagi plam tree resoirt tuh..kami lg sadis, gi gerai yg paling tak ramai org sbb bebudak dah penat, so tak la sedap sgt

CT said... Reply To This Comment

ooo ye ke? gerai yg mana tu? sbb pasni nak try restoran lain plak..ehehe

Farra said... Reply To This Comment

kct, yg btol2 sebelah agro chalet tu...for me ikan bakar istana lg sedap aa..

CT said... Reply To This Comment

ooo ok...mmg bukan restoran yg kitorang selalu pergi

Anonymous said... Reply To This Comment

terimakasih kerana memaparkan maklumat tempat penginapan anda.:).sebab sy tgh cr budget hotel untuk menginap pada 28 hb ni. bagan lalang resort dah penuh.yang lain2 plak mcm tak menarik dan agak mahal

Farra said... Reply To This Comment

Selamat bercuti yer

Anonymous said... Reply To This Comment

Puas hati dengan bercutian di chalet LKIM. penginapan yang menarik dan berpatutan. tempat pelancongan yang sesuai untuk dikunjungi.Next Time nak datang Lagi kerana terdapat restoran makanan laut yang menyajikan variasi hasil laut yang sukar didapati di tempat lain.sy dr trganu dan sy sendiri tak jumpe tempat yang macam ni kat trganu.yang paling penting tempat penginapan yang selesa sebelum berangkat mengiringi ibu ke tanah suci mekah bagi mengerjakan umrah dan pada masa yang sama dapat bercuti dengan kos yang berpatutan:D.tak perlu Seri Malaysia:D

Farra said... Reply To This Comment

Percutian bajet yg menyeronokkan hihi :)