Friday, May 7, 2010

Hari dipaksa cuti!

Banyak dapat beli semalam kat J card day MV for the whole family. Blanja lebih kurang 16% dari sebulan gaji ngeeee. Big B tak guna for instant gratification :p . Hubby terkejut. Malam tadi saya dah tunjuk semua hasil rembatan. Yang banyak biasalahh baju anak-anak. Semua baju utk raya/jalan telah disorok sebab nak pakai utk raya. kuikui

Utk saya pulak hanya 3 barang jek, tapi ianya mengambil 30% dari segi keseluruhan kos:
  • Kasut- 2 pasang
  • Blouse kerja 1
  • B ( paling mahal sepanjang hidup kat dunia ni :p, nk jaga elok2 ni )
I managed to adhere to my 'buy to lists' at least 95%. Yang 5% tu actually lipsticks dan hadiah kawen 2 pasangan pengantin baru :p . Yang in the lists but I didn't buy are Handbag and Cincin Kenji even memula dah tergoda ngan kak tie. Sebab bila pikir balik tiada keperluan buat masa ni.

Anak dah 3 mmg belanja naik sket. Can't wait for another outing tomorrow. Owh, mmg takkan dapat kemas umah la wiken ni sbb outing lagi. Hehe ;)

Owh syarikat, ko jgn paksa lg aku cuti, kang abeh duit aku kuikui :p

7 comments:

nur.najib said... Reply To This Comment

B?

puterikiut said... Reply To This Comment

boleh bwk ke sume tu farra? tunjuk la gambar..mcm byk je.. akak pun hrtu dasat gak kat sogo..konon2 bj raya la,,tapi mama nye yg terjebak tak sabo nak pakai kan..hehe

Farra said... Reply To This Comment

nur, guess what? haha

k.nita, 3 kali hangkut ke kete..parking sgt strategik, btol2 bawah JJ...lom pakai lg any baju tuh :) hihi

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

B for BR* kot :P betul ke tak? Hubby punya Bonus simpan utk trip ke Sabah next month dan sedikit utk rumah baru :D saya sdg menunggu Bonus ni... haihh cepat lah :D

Farra said... Reply To This Comment

baiti~nak itot tak ke tioman??? jom aaaa...ni bila nak invest UT ni dik ooi? jgn bertangguh2 heheh :p, cek baki epf tuhh heheheh

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

tak boleh la ikut la trip tioman tu. kita baru ambik cuti panjang tu 21 - 28 June. Naya je kat boss kalau kita cuti lagi bulan July :D

Farra said... Reply To This Comment

baiti, pi mabul island taks?