Wednesday, May 5, 2010

Bersesak

Mulai minggu lepas saya dah biasa bersesak! Bersesak dalam public transport, specifically KMT Tren. On and Off naik Tren. Kalau meeting di luar kene naik kereta juga. Orang kata saya bersusah-payah. Dari bersenang bawa kereta wif air cond dan layanan cik fafau hot.fm, kini bersesak dlm Tren. Owh saya biasa aja. Orang kata alah bisa tegal biasa. Cuma Cik Abg terasa kesian juga pd saya.

Saya hanya berusaha untuk cuba sampai rumah seawal mungkin. Dengan keadaan KL yg sgt teruk keadaan trafiknya selalu juga bawa kereta ambil masa lagi lama dr KMT Tren. KMT Tren pula masalahnya selalu delay. Lagi harunya perempuan lain kene gangguan seksual. 2 hari berturut ni dah 2 perempuan kene gangguan seksual. Owh, manusia tak bermoral, bila kamu mahu insaf? Kalau miang sgt silalah kawin!

Tak sangka pula, bila dah rasa terbiasa ni ngam2 je pulak dengan caj parking kami yg bakal naik sebanyak 71%, yer kadar inflasi di situ 71%! Mmg tak padan dengan increment secipot . Jadi, mmg sesuai la sy naik tren kmt kan kan. Badan pon bole sihat sket sbb berjalan jauh. ( alaa..bukan jauh sgt pon :p)

Ok, esok mari kite bersesak di sini. Haa ni la motif utama entry ni! kuikui. Yang pasti ni persediaan saya:
  1. Voucher JJ RM50 dah dlm purse ( dpt sejak bulan Dec 2009, punya la nak tunggu JJ card)
  2. Dah ukur badan dan kaki 3 anak-anakku
  3. Dah siapkan measuring tape utk ukur baju anak2 masa beli baju mereka
  4. Dah buat 'lists to buy'
  5. Target guna ATM kad untuk buat bayaran ( tidak mahu menggunakan CC)
  6. Rancang nak naik motor dengan suami ( sbb opis die sebelah MV)
esok kita terjahhhhh!

9 comments:

y@tipruzz said... Reply To This Comment

parking annexe naik lagi ke?

Farra said... Reply To This Comment

yati, iyerrrr ... tatau ker?

p!nkerton said... Reply To This Comment

wah esok JCard MV ke kak?
saya dah amik cuti sbb terjah SOGO mmbers day esok.
hmm skang berbelah bagi huhuhu..

Farra said... Reply To This Comment

fateh , gi aa sogo, kurangkan 1 pax bersesak kat jj hihi :p

p!nkerton said... Reply To This Comment

wahahhahahaha 1 pax ada efek ke kak?
dgr cite ramai org tm di bagi cuti esok eh? sume pakat keje kat MV kot esok hehe

ieka said... Reply To This Comment

mcm kebetulan kan.. kita kena 'paksa-rela' amik cuti sekali jatuh pada hari itu.. ahhaha tapi mcm gaya tak dpt join huhuh :( sila update hasil tangkapan nanti yer

Farra said... Reply To This Comment

fateh~mmg t* soh kami sumbang bonus kat JJ haha

ika~awat tak boleh join? ok..harus dikongsi hasil tangkapan, sian bonus tak kene blanje :D

CT said... Reply To This Comment

walllah.....sila pamerkan hasil shopping ye...

akak ct p ari rabu malam tu, itu pun sebab nak belikan hadiah newborn..

rupe2nye kad dah expire..so renew..bila renew dpt la plak voucher RM40...wahhh jimat belanja i....

Farra said... Reply To This Comment

kakct, my card expired too..ala takyah la tayang ihiks :D