Sunday, June 13, 2010

School Holiday June 2010 @ Northern

Jumaat, 4 June 2010 harijadi Mus'ab ke 6 kami pulang ke kampung Kedah. Esoknya, Sabtu we had a small celebration for Mus'ab with Choc Indulgence SR and KFC. Kali ni semua adik-beradik pulang ibarat hari raya. So mmg meriah. All kids really enjoy the KFC while the kek cacat sket sbb kedai jauh and by the time the cake reached home, kek dah lembik dan senget sebelah! haru2 Kek terpaksa disumbat ke dalam fridge sementara kami ngap dulu KFC.

Close up Choc Indulgence yg dah senget! huhu. Next yr kene wat kek Choc Moist je kot

Mus'ab 6th birthday bash = Pre-raya gathering of the families ;)

Ahad, seperti dirancang kami ke 2 kenduri sebelum bertolak ke Langkawi. Pertama di Penang, my ex-boss's son wedding. Then followed by Che Nubb's wedding reception @ Yan. Owh jauh jugak Yan tu ehh.

With my X-boss yg dah VSS few years ago
@ Kenduri Che Nubb. Best btol layan cendol dia sbb masa tu hangat sungguh cuaca.

Lepas kenduri perjalanan di teruskan ke Langkawi melalui jalan dalam je, tak guna highway. Dr Yan ke Jeti Kuala Perlis ambil masa 2 jam. Rombongan ini jua membawa mak mertua dan 3 orang adik iparku. Walaupon janji2 ayam, akhirnya sempat jugak kami serahkan kereta kat eza sebelum berangkat naik feri jam 5.30pm. So kete parking di umah Eza, rasa selamat la sket.

Hanya Mawaddah yg muntah on the way to Langkawi. Sampai di Langkawi, kami terus amik kete sewa (Grandis) utk ke apartment. Malam tu dah tak terdayo nak buek apo, cuma tapau food dan makan kat apartment. Apartment 3 bilik ni sewanya RM250 cuti sekolah, kalau hari biasa hanya RM150.

Esoknya, Isnin, seisi keluarga berjalan-jalan di Langkawi. Hanya Muaz dan Mama yg dok apartment sebab Mama memang tak larat benor dah nak berjalan-jalan. Huhu. Kami berangkat pulang time feri kui 4pm, taoi feri pon delay dek ramai gile orang sempena cuti sekolah. Tobat den tak larat gi Langkawi naik feri, lagi sonang naik Kapal Terbang macam tahun lepas.

Few piccas area Langkawi

1 jam feri delay sib baik Muaz lena. Bertuah anak mama, mama pon dpt rest sket .
Sampai jeti terus berangkat ke rumah Eza. Besar woo umah dia, cantik plak tu.

Lps dinner kat umah Eza, barulah kami berangkat dan sampai la umah jam 10.30pm..uhh fenatt. Esoknya, selasa pulang ke KL.

6 comments:

afi said... Reply To This Comment

farra cantik sepasang baju korang purple tu!

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

kenapa gambar ngan pengantin jap mus'ab hilang jap mawaddah hilang.. adakah mereka kena jadi cameraman? :D

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

wah che nubb muka serius

Farra said... Reply To This Comment

afi, kebetulan plak sama warna

baiti,tak..depa aisk lari sana sini..yg snap pic my sil

aini,agaknya sbb depa tgh makan , aku ganggu jap so muka tak ready lg

Yan said... Reply To This Comment

meriah cam raya??? heheheh.. seronokla camtu...
sian kepenatan ke sana kemari..

Farra said... Reply To This Comment

yan~ yer meriah cam raya...siap ada laksa...tak larat nak basuh byk pinggan, sy siap bawa pinggan n cawan plastik :p