Monday, April 27, 2009

Langkawi 18-21 April 2009

Dari rumah, kawan kami Wary (Thanks Yani & Wary) hantarkan ke stesen KMT Kepong. Sampai KL Sentral, kami naik SkyBus ke LCCT.
Kids sangat excited menunggu..Mus'ab 1st time naik kapal terbang. Destinasi kami: Taman Buaya, Underwater World, Mangrove Tour, Bat Cave & Eagle feeding Tour, Cable Car, Galeria Perdana, Pekan Kuah, Kedai Haji Ismail, Padang Mat Sirat, Pantai Cenang, Makam Mahsuri.

Yang tak sempat pergi: Air Hangat ( kami sampai 6.30pm..ia tutup kui 6pm)

Yang dah berenti tapi tak jadi masuk sebab penat nak jalan ( kes ibu mengandung) : Telaga Tujuh & Bird Paradise

Memang mudah nak berjalan sebab ada kereta sewa. Kami keluar dr pagi balik hampir maghrib/malam. Resort jadi tempat tidur jek




Sila abaikan muka kami yg berkilat! berpeluh beb


Selamat Tinggal Langkawi! Dr LCCT ke umah terkejut jugak taxi premier (kesnya beg kami besar bagak) nak caj RM120. So balik pon kami amik SkyBus RM26 jek....jimat beb..selesa plak tu hihi
Yang mama shopping hanya 4 benda sahaja:
  1. Coklat
  2. 1 set Luminarc
  3. 1 loyang Pyrex
  4. Kain Batik
1st time aa tak beli baju for kids..cam tak caya jek. Best sangat cuti ni. Mama dah ngidam nak cuti lagi sekali sebelum bersalin. PD je kot, dekat ;)

5 comments:

Puan Hanis said... Reply To This Comment

wah..hepinya nmpak sefamily tu...best..best...tgk gambar korang pun aku bisa tersenyum...tuan punya diri mesti lagi hepi :)

Kami ke langkawi masa anak 1st 7 bln,mmg syoklah sbb sewa kete tu bleh jln suka2x hati kita kan.Paling gerun naik cable car..goyang2x masa tu angin kuat jgak..serammmm...hihihi

-ummu amin- said... Reply To This Comment

farra, luminarc tuh bwk naik flightke? plan nak beli gak 1 set nnt, tapi tgh dok pk nk bwk blk cmn...

Sudirman said... Reply To This Comment

ummu amin, tgk gambar last, 2 plastik warna hijau yg saya bawa tu. Dlm tu ada luminarc :)

CT said... Reply To This Comment

waaaaaa bestnye pi jenjalan...nak pi langkawi gak shopping corelle...bley? tapi ntah bila la...:)

Farra said... Reply To This Comment

hanis~langkawi ni mmg best sgt utk berjalan terutama kanak-kanak ;)

kct~ corelle lg mahal dr luminarc, hehe..tapi byk pilihan la..kalau larat nak hand luggage silakan