Wednesday, September 16, 2009

Ucapan Selamat Hari Raya buat semua

Assalamualaikum....

Saya dan keluarga ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua. Semoga anda berbahagia di hari Lebaran ini. Saya dengan penuh rendah diri ingin memohon seribuan kemaafan jika selama ini ada kata-kata atau perbuatan yang menyinggung / mengguris perasaan kenalan online / offline. Raya nanti jemput la mai ke rumah hanya selepas 9 Syawal keatas. Sebelum tu kami akan berada di Kedah & N9 Insyallah. Kalau nak mai serentak pon boleh masa kenduri aqiqah Muhammah. Insyallah akan dimaklumkan kemudian. Moga ukhwah kita diberkati allah selalu dan berkekalan. Nota: gambar atas tu mmg takbleh lawan aa kad ucapan kengkawan online lain yg hebat-hebat. Ku mmg fail bab grafik nihhh..hehe

Kuih Raya # 3 : Cornflakes Madu bernestum
Buat lagi biskut raya sebab Baby Muhammad behave btol waktu pagi yang hening. ;)

Bahan-bahan:
Bahan Basah:
90gm castor sugar
120gm butter
6 sudu makan madu
1 sk esen vanila

Bahan kering:
220gm cornflakes
30gm nestum
2 sudu besar bijan ( digoreng tanpa minyak atas kuali terlebih dahulu)
100gm badam ( dibakar dahulu kemudian dihiris kasar bagi rasa crunchy)

Cara-cara:
1. Masak bahan basah dalam periuk sampai sebati dan cair semuanya
2. Masukkan seua bahan kering dan kacau rata
3. Masukkan dalam cawan kertas dan bakar semalam 15 minit.

Saya dah lama tak buat biskut ni sebab tak adventure sgt. Bila beli conflakes, ingat nak buat Cornflakes Crunchy tapi badan letih plak so buat Corn Madu je la hehe. Janji anak-anak suka!

Review Kuih Raya Green Peas Cookies:
Rasanya sedap. Macam Chef Liza kata, guna minyak jagung daisy, biskut cair di mulut! Nasihat saya kene buat dohnya agak keras sebab saya punya lembut so sangatlah rapuh dan cair terus di mulut.

7 comments:

ShaFiAti said... Reply To This Comment

selamat hari raya farra n family...akak mintak maaf byk2 yer dr awak....semoga berbahagia di hari mulia nanti..:)

eLLe said... Reply To This Comment

slamat hari raya farra...n maaf zahir batin :)

laydida said... Reply To This Comment

selamat hari raya farra n family. sorry kite x dpt deliver kerepek awak sbb close of order. anyway, iAllah will do lepas raya..kalu idak kang kempunan plak dia :)

sikulat said... Reply To This Comment

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin..

p/s: sempat tempek muke muhammad tuh.. hehhe

Farra said... Reply To This Comment

k.su n shell~same to you...tqq

huda~pls! nk lps raya oki

semah~few trials gak tu akhirnya berjaya tempek..hihi

Hambali ® said... Reply To This Comment

Selamat hari raya farra n deman. Jauhnya korang nak raya. N9 n Kedah kan? Bawak kereta elok2 la no ....

y@tipruzz said... Reply To This Comment

salam hari raya farra n family! maaf zahir batin yer.....

insya allah takde aral sampai la kami ke umah mu di kedah :)