Tuesday, September 29, 2009

Pertama kali 1st day raya @ KL

Tahun ni rayanya berbeza dari tahun-tahun sebelum ini.

Oleh kerana hari pantang ke 44 berakhir pada hari Sabtu, jadi kami membuat keputusan untuk pulang ke Kedah pada hari raya pertama. Jadi, ini kali pertama beraya di KL. Kami tak masak hape-hape langsung yg istimewa. Makan nasi goreng aje di pagi raya. Boleh? Mak Abah dah pulang ke N9 dan maid balik umah kakak dia pd hari Sabtu.

1st Syawal
Lepas Solat Raya beraya ke rumah pengasuh anak-anak. Then, terus gerak ke Utara. Jalan tak jem sangat tapi kereta agak banyak juga. Singgah di Kuala Kangsar beraya rumah Opah sepupu. Ini rumah wajib setiap tahun kalau balik Utara.


2nd Syawal
Lepak umah je borak-borak dgn ahli keluarga. Petang pula kawan Abang datang beraya, rakyat pakistan. Sian die raya sorang2 je. Kami bawa die jalan-jalan pusing kampung je naik kete.


3rd Syawal
Riadah ke Tree Top Walk Sedim. Huh, jauh btoi ibu baru abeh pantang berjalan. Lps tu terus flat , balik tido. Petang tak join pon trip gi kenduri.


4th Syawal
YatiPruzz beraya ke rumah. Petang pula kami beraya ke 2 rumah dan Giant Kulim. Balik umah mlm.


5th Syawal
Ahli keluarga beraya ke Sg Petani & Alor Setar. Aku tak larat nak join so rest kat umah je.

6th Syawal
Balik KL

7th Syawal
Kenduri di rumah pengasuh anak then beraya umah jiran

8th Syawal
Beraya ke 5 rumah dan jemput semula maid. Balik umah kui 1030pm. huhu

Layan sket gambo. Byk lg gambo dlm facebook oki.

Jalan-jalan raya...

Tree Top Walk # 1
Tree Top Walk # 2

Mmg syok la. Next tima datang lagi kene bawa baju lebih nak mandi manda kat air terjun.

The best picture of us at the moment. Taken on 8th day of Syawal. Tu pon tangkap kat umah Pak Su haha. Mmg susah sgt nk bergambar...




5 comments:

cik mas said... Reply To This Comment

awak sudah kurus la.. jeles.. :)

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

wah dah slim....jealousss

Puan Hanis said... Reply To This Comment

meriah nyer berjalan....

baby muaz mesti dpt duit raye byk nih :)

myza said... Reply To This Comment

wahh..sudah kurus.. apa rahsie??

Farra said... Reply To This Comment

korang~ tak slim aaa...i gained 1.5kg in 1 week of syawal..huhu