Thursday, December 10, 2009

Bumbo seat: apa kata survey?

Siapa pernah guna bumbo seat? Banyak tak kegunaannya?

huhu..anak dah masuk no 3 baru terasa memerlukannya ( atau keinginankah? :p)....tapi dulu tade pon ok saje...huhu.
Dah cari yg 2nd hand kat mudah, paling murah boleh dapat RM100. Kalau boleh nak kureng sket lg he he. Anyone nak let go Bumbo seat ?? tekan keyboard dan hantar maklumbalas yer :=)

13 comments:

Ealyie said... Reply To This Comment

hehehe.. da terjebak ke Farra??
btw, kalo kita guna dari awal, Insyallah berbaloi2 kot.. sbb ely ni tgk adik la beli tapi apaki sat je anak da pandai panjat keluar.. ni yg turn faris dok kecek2 pinjam kat dia je.. hahaha.. mak yg cheapskate..;)
pesen faris skrg mmg nk duduk or berdiri manjang, so mmg agak berguna lah bumbo seat nie..

Farra said... Reply To This Comment

tu la ely, mmg tak larat asik nak pegang dia support duduk/berdiri...koje lain nak buat gaks..badan dia dah makin semangat..adeihh ..kalau dia baring lelama , maunya dia menjerit bila dh bosan

Ealyie said... Reply To This Comment

sama mcm faris jegh munyiknya.. dulu kalo da tiarap, senyaplah.. tapi skrg nk diangkat la pulak... budak makin besar makin berakal farra.. ish..ish,, mari cari2 yg murah2 sajork.. ;)

tinidewi said... Reply To This Comment

wah... sudah banyak pilihan warna. insya allah saya akan kongsi pengalaman berbumbo dlm blog saya ^_^

Farra said... Reply To This Comment

kak tini~tq for ur review :=)

p!nkerton said... Reply To This Comment

kalau saya mmg sgt recommendkan sgtlah sbb baby cepat belajar duduk. tapi yg paling penting senang nak bagi dia makan/minum while duduk. kalo tak merata dia pegi ;p
tapi tak lama sgt pakai benda ni, nnt dia dah tau bangun sendiri jgn harap la dia nak dok dalam ni lagi hehe..
err.. 'keinginan' pon apa salahnye kak hihihi *racun*

Farra said... Reply To This Comment

fatih~kalau awak dekat cini akak nak pinjam ekekke :p

y@tipruzz said... Reply To This Comment

aku pinjam k.tini nyer...tp firas guna dlm 3-4x jer...paling lama pon 10min rasanyer pastuh jerit. So mmg berbaloi aku tak beli. depends pd baby memasing kots :)

Farra said... Reply To This Comment

yati~aku dah berat ke arah tak beli! hehe...:D slamat duit mama ( lain la kalau ayah yg nak belikan :p * hint hint* )

ummi said... Reply To This Comment

soalan - don't u ever buy things u don't need but want?

anyway. Adam guna bumbo ni dulu. senang nak kasi makan. pastu dah besar sikit dia keluar sendiri dari seat tu sooo... akak dah jual dah ponnn.

Mila_ibu najihah said... Reply To This Comment

wahh..ketinggalan kah aku??baru tau pasal bumbo seat ni,nampak mcm best je + byk kaler..nice..

p!nkerton said... Reply To This Comment

alamak kak farra sorry, bukan tanak kasi pinjam, tapi saya dah selamat bagi pinjam kat adik ipar time raya haji ari tu hehe.. sowwwy yea ;)

Farra said... Reply To This Comment

kak tie~ kdg2 terjebak juga..hehe :p

mila~elok tatau dr tahu..kang terkebak jugaks :p

fatih~takpe2, akak dh tak teringin pon hehe