Tuesday, December 8, 2009

Full time housewife for 3 days

Kalau ada sesapa anto emel pejabatku mesti perasan " I'm on leave for 3 days". Sebabnya ? Pengasuh anak-anak on oliday lerr! Dan yg tak syoknyer kami tak oliday too coz hubby sangat-sangat bz! Kesian .... siang koje, sampai umah koje, sampai tidur tu boleh bilang bape jam jek sehari! Nasib baik aku tak amik course IT dolu dolu ekekke : p

So, apa aktiviti aku kat umah ni? Selain bersilat ngan bebudak 3 orang ni, aktiviti wajibun ialah memasak, makan, minum, makan, basuh pinggan , makan dan kerja-kerja umah lain yg biasa-biasa u all buat jugaks. Yg banyak, makan la kots! Arghh ku tak boleh jd surirumah laaa..sure asik mamam sampai gedempol pulak nanti huhu :p

Hari ni msk sambal udang, ikan grg n kerabu kacang botol. Senang jer nk buat bby tido lama sket..kene bedung dia..baru ku sedar. Ingatkan time pantang jer berbedung.

Kalau aku rajin, esok aku ingat kene jejalan bawak 3 kids ni naik kete gak le. Mulanya nak bawa gi zoo today, tapi tekak rasa tak sedap pulak. So cancel. 2 hari dok umah ni rasa heaven jugak..rehat-rehat ngan kids sambil latih tubi ajor depa mengeja..huhu...bukan senang jadi cikgu kepada 2 kanak-kanak ribena ituuu.

2 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

farra, kite dgn sorang ni pon dah bukak langkah bersilat..ni plak ko, tiga tu..tp xpe dah expert..hehe..

kite naik next week..insyallah dhia akan ditinggalkan dgn babysitter dkt area subang ni jer..dhia ni dah ar byk songeh skit skrg ni, sekali nangis cam nak pecah umah..kelam kabut kite dibuatnye..camnelaa babysitter die handle die kang..harap2 oklaaa..

Farra said... Reply To This Comment

shell, r u ok rite now? dah tak murung2 lg yer? anak ni mmg memacam ragam, kita kene kuatkan semangat

utk bby yg agak suka nangis elokla diberi pacifier, sbb tu org cipta pacifier, then sudah try ka buaian? mana tau kot2 dia suka buaian

in my kes, aku guna buaian ingatkan boleh tido lama, tapi tak jugak, so kami bedung baru tido lama..byk try n error, lain bby lain kesukaannya

moga2 babysitter mu ok..so dah ajar susu botol ker?