Wednesday, July 15, 2009

Baby dah engaged...debaran semakin terasa


Mee Bandung di hari Ahad. Masak...dan kemudian makan..selagi belum mula pantang :p Sesuai juga kan justifikasi ni?

Memang selesa betol bawa kerete Auto yer? Tapi bawak bersabar, 3 bulan nak menunggu. ni. Ngalahkan tempoh berpantang. Kalau nak beli M line ada la stok. Tapi takpela tunggu H Line juga. Apapon, kalau lepas ni bersalin dah puas hati la dapat Test Drive itu kereta. Lambat kan proses? Mmg sembap sket....sbb proses Proton Xchange + kalau buat ngan bank luar dh lama settle kot...
Bebudak ni suka aje.

Ayah tak tangkap gambar Mama test drive pon :p

Back to my yesterday's check up kat Klinik tkt 26. Baby dah engaged! Bertambahla debaran. Patutla Braxton Hicks makin terasa terutama sebelah malam ( masa nak tidur ) dan masa memandu.

Hasil Check Up semalam:
Ada harapan bersalin 1 Aug tak? Apapon nk makan Kopok Lekor puas-puas dulu. Kopok dah sampai Shelly belikan...yahooooo :D Sat gi menapak le ke Menara nak amik kopok..yeyeh mama suka :D

Yang belum ready:
  • Nama anak
  • Batu tungku
  • Set bersalin ibu berpantang
Ku masih memandu, apapon harapanya somebody else will drive me to the hospital bila tiba saatnya nanti ;) .

8 comments:

Tyha said... Reply To This Comment

Semoga semuanya dipermudahkan.Test drive E.X.O.R.A. ke farra?

Hany FF said... Reply To This Comment

farra, baby no-3 pun ada engaged lagi ek? doc kiter cakap, anak kedua pun dah tade engage dah pun. boleh trus kluar je. ;) anak pertama je yg ditunggu2 engage. heh...tu doc kiter cakap la.

set pantang nak beli apa? kiter nak lengkapkan set postnatal NR. memang best pakai hari tu

eLLe said... Reply To This Comment

waa..debar2nye..heheh..

Ealyie said... Reply To This Comment

Fara,
ely pon masih memandu sendirian lagi tau.. huk huk huk..
psst.. ttg set pantang tu nanti ely roger2 k.

Farra said... Reply To This Comment

kak tyha~yep...relax btoi membawanya

hany~tak pernah dgr pulak hany? hani ariff engaged gak anak no 4..1wk++ lps tu dia bersalin in 37wks ...set bersalin tak decide lg..:D

shel~berdebar sgttttt..cuba coollllll

ely~tade perasaan aa psl set bersalin ni..hehe..bleh tak sms me kalau awak dah bersalin? hehe

puterikiut said... Reply To This Comment

hany, eh anak ke-3 pun engaged apa..

farra, all the best.. semoga selamat n dipermudahkan..sms ya..

Farra said... Reply To This Comment

k.nita~ berdebarnyer bila akak kata lps baby akak engaged 1 wk je dah bersalin

Mommy said... Reply To This Comment

Farra, K Chor pun tak dek engage2 lepas anak sulung... anak ke dua engage terus keluar.... anak ketiga, empat dan lima.... tak engage pun... ada show pastu request dr utk induce terus... malas nak tunggu lama2... sebabnya lapar la.... anyway.... best of luck! moga Allah permudahkan...