Thursday, July 9, 2009

Doktor kasi MC 2 hari

Hari ni check up kali ke 2 dengan O & G, Dr Idora. Check up minggu ke 36. Kali ini ku terasa lama menunggu, sebabnya Celcom BB bersama Ayahanda yang balik Kg Perak. So, kebosanan di ganti dengan pot pet pot pet ngan orang sebelah. Orang buat business mmg kene rajin Pot Pet okey :D Meluaskan jaringan kenalan.

Aku relaks je check up sorang-sorang. So basically aku citer kat Doktor I, minggu ni aku selalu gak rasa Braxton Hicks. Dr I terkejut ler aku masih memandu, kereta manual. Dr I kata kalau boleh, suruhlah hubby tolong hantor kerja. Dah tak sesuai 36 wks above memandu ngan jem2 + kete manual. Alahai Dr, kucuba bertahan lagi...Dr I soh aku berehat 2 hari! Hari ni dan esok! Alamak, esok ada meeting pagi ptg, aku takmo MC la Dr! Dr kata, rehat jugak..alemak....so kesimpulannya aku sedang 'work from home' gitu! Sume officemates telah ku inform...

Ni hasil rawatan susulan ini:
  • Berat jangkaan baby: 2.8kg. Aku sgt terkejut! Sebabnya sejarahnya anak aku berat gini biasanya mmg nak lahir dah..depa tak berat2 sgt :D
  • Berat aku 73kg. Lagi 1 kg nak jadi total 20kg. Mus'ab & Mawaddah lahir tepat masa beratku naik total 20kg
  • Posisi bayi: Masih belum engaged. Hasil 3D kali ni, muka dah tak boleh nampak sebab kepala nak menghala Birth Canal
3 hari dah tak memandu, terasa kereta ni berat semacam pulak! Hehe...sampai umah ku penat sgt...Apapon, nak buat jugak Pineapple Tart! Semangat gitu :p

7 comments:

myza said... Reply To This Comment

wahh..dasyatla Fara. kagum2, still drive time2 cenggini.

Oja said... Reply To This Comment

waaaa...stil larat drive sorang2 tu...bagus gak DR insist suh MC..rehat ek..anyway selamat bersalin...

puterikiut said... Reply To This Comment

chaiyo chaiyo.. kalau kak nieta pun ke-tiga2 anak drive sampai lah bersalin.. masa dini dulu keter manual gak.. cuma letih kaki la kan..

hemoglobin nya mcm mana? kak nieta masa kat labour room nurse2 tu pelik hemoglobin tak naik2..sangat rendah.. (padahal daku malas makan ubat)

Farra said... Reply To This Comment

zarid & Oja~ drive le lagi..nak buat cemana..takkan nak naik LRT kot

k.nita~hemoglobin tak dpt keputusan lg..selasa ni baru dpt...btw, saya rajin makan benda tambah darah cam kerang, jambu batu etc..mmg terasa sakit sgt abdomen la ni, sbb kete manual kots...

y@tipruzz said... Reply To This Comment

go go farra! aku pon drive manual gak sampai a day before bersalin. Kira exercise la tu kots hehe. slamat bermc eh!!!

Ain said... Reply To This Comment

akak pon suka berangan2 kalau bole masa dah sarat pregnant suami blh htr pi kerja.tapi npk gayanye dah 3 anak, still juga drive pegi kerja sesorg sampai bersalin. masa aufa drive kancil manual lak tu.tapi tak rasa janggal sebab majoriti kenkawan pun cenggitu.so semangat la

Farra said... Reply To This Comment

masih semangat lg..sonoknyer ber MC today :D