Thursday, July 9, 2009

Cloth Diaper

Cloth Diapers adjustable size beli dr sini sudah sampai. Ini adalah pembelian terakhir sebelum bersalin. Ini kerana bulan ini kami berbelanja paling besar dalam sejarah kerana itu dot dot dot. Buat masa ni biarlah rahsia dulu....

Total expenditure RM144 including postal fee. Insyallah, I will track how much savings that we able to gain when we start using CD as compared to disposable diapers oke mama-mama sume...tunggu le baby lahir dulu yer...

Boleh tak mengidam nak Bake PINEAPPLE TART?

9 comments:

LiTtLe m3 said... Reply To This Comment

apakah mengidam bake pineapple tart... :P kalau teringin nk mkn yg sedap saya dah jumpa satu kedai kat Giant Kinrara. saya beli satu balang tak sampai 4 hari dah habis :D

Farra said... Reply To This Comment

baiti~akak dah 2 hari teringatmu, kebetulan kots...ala...Giant Kinrara tu jauh aa..kalau rajin nak buat juga tart nenas ini hujung minggu..jgnle beranak lg :p

Oja said... Reply To This Comment

Farra kita dh upload pic puding pelangi tapi x clear sgt. anyway masuk contest kita b4 15july ni....hepi reading

Farra said... Reply To This Comment

oja~dah nampak puding pelangi, waduhh..kang mengidam payah jugak..tp tak jumpa pulak contest u tu kat mana eh?

Mommy said... Reply To This Comment

Farah.. dah ada berapa CD tu?... berapa satu? kasihku sayangku punya CD pun ok jugak... K Chor pernah 100% on CD dulu masa Qaisarah 18 months... kalau cuci hari2 kena ada 15 CD or 10 cover but double soaker.. tapi kan bila malam K Chor memang pakaikan soaker double... sebab Qaisarah senang terjaga bila diusik2.. sebab saya cuci selang sehari mmg kena ada at least 20 to 25 CD... rasanya nak kena 100% balik biar dia cepat toilet trainning.. happy cding!!

Farra said... Reply To This Comment

k. chor, baru ada 6 la! double insert pon lom beli..ok kita beli sket2 eh tq tq

oja said... Reply To This Comment

kt 'pay it forward- giveaway'..kalu ngidam buat la...x susah pon cuma bahan2 je byk sket..heheheh

Mommy said... Reply To This Comment

ok lah tu... for a start... every month beli 2 ke..... mmg tak terasa sgt. atleast masa bb dah 4 or 5 months boleh total CD. Walaubagaimanapun .. bila balik kg Perak cam raya K chor tak CD sebab washing machine occupied sokmo, berjalan rata.. jadi kalau poo poo payah sket la... kalau setakat jalan balik hari ok lah... sebab aroma stale urine ngan poo poo Qaisarah... power U....!!

Saya pun suka giler ngan pineapple tart.. skrg kalau rasa teringin mmg beli aje... tapi kejap dah abeh!

Ain said... Reply To This Comment

kat nursery, tak bape sesuai pakai CD sebab pengasuh nampak mcm tak suka ajer. ari tu diorang tak bilas pun CD, terus masuk dlm beg mumtaz..jadinya amat hancin la beg tu..

p/s : hehe saya tahu apakah perbelanjaan yg paling mahal itu..huhu, secret eh sis?ingatkan most of ur fren da tau..huhu