Friday, July 10, 2009

Jumaat pagi....

MC yang letih dengan karenah anak-anak tersayang:

Abg Ab: "Mama, nak keropok....mama, tambah sos lagi"
Mawaddah: "Mama, nak susu milo"
Abg Ab: " Mama, nak air oren"
Abg Ab : " Mama, nak kencing...jom aaa gi belakang...takutttt"
Mawaddah :" Mama, nak kertas..nak pakai topi"

Macam-macam permintaan. Sebenarnya yang paling tension yg saya bold kan di atas. Entah cemana la depa belajar takut-takut. Naik letih dibuatnya. Padahal lampu toilet dah sentiasa terpasang. Kalau tak pon, kerusi memang dah letak kat tepi pintu supaya mudah mereka pasang lampu. Yang lain tension bila bebudak ni bergaduh! Bergaduh jek mama terus keluarkan amaran " sapa nakal, mama hantar gi umah mak ngah!" ..terus air mata mengalir..sian jek...( amaran je tade niat nk antar pon)

Rumah dah 1wk+ tak bersapu. Hari ni mmg banyak nak kene buat :D

Sebenarnya, hari ni la masa nak meluangkan masa dengan mereka. Pd masa yg sama, nak ngajar le Mengaji Muqaddam. Memang susah btoi yer nak jadi cikgu, bebudak ni cepat sangat hilang konsentrasi. Baru satu baris, dah nak main Puzzle. adeih...

Okla..mood cooking and baking Mama masih ada...cuma kudrat tu tatau la nak kata. Apapon Pineapple Tart Mix dah beli. Buat esok la kot masa cik abg boleh layan karenah kids :D. Ni buku beli semalam:

Suka sangat makan sekerim. Buat tak pernah. Kali ni mungkin bleh try guna resipi dr buku ni. Buku ni siap ada CD youuuu

Biskut ada macam-macam dlm buku ni. Tart Nenas jugak jd cover buku. Btol2 sindir aku le ni..hehe...boleh ke dah berangan nak buat kuih raya apa tahun ni...i dream tahun ni at least 3 cukup le : Tart Nenas, Cornflakes Crunchy dan Nestum Crunchy :p . Don't worry kalau masih berpantang, kita order saje la

Mus'ab is now a new member of Kelab Nuri Bank Rakyat. Tip ringkas: Bila masukkan duit ke dalam akaun /Tabung anak, tunjuk depan mata mereka duit masuk dalam tabung, contoh Tabung Haji kiut tu, dan katakan pada mereka " Kita kene simpan duit dari kecil, sebab besar nanti Mus'ab/ Mawaddah nak guna duit ok. Faham tak? "
Untuk Kelab Nuri, Mus'ab dapat kalendar+poster ada gambar Upin Ipin dan juga Pencil Box bentuk Pensel Besar dengan ada formula Darab Darab no 1-9. OK sgt...

8 comments:

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

hehe, auni berani sgt, afif penakut. kalau nak pergi dapur, mesti ajak kakak dia teman

Farra said... Reply To This Comment

eni~sebijik! mus'ab asyik desak mawaddah teman gi memana! mawaddah dah naik tension....

Tyha said... Reply To This Comment

Isk...isk....mujur Najmi x menakut hantu! Tapi suka jerit kuat2 tengah mlm kalu dia bangun nak buang air kecil lampu tutup.

Ye,saya memang akan tension kalo budak2 gaduh + nangis....wah rasa nak penyek2...:)x penyabo sungguh diriku ini.

Farra said... Reply To This Comment

kak tyha~ suara ku nak naik bape kali ni ha..kui kui..kene zikir bebanyak :D

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

haha kak tyha, mmg ah. jadi mak pun rasa nak penyek dia org. ada sekali tu dia org bergaduh dlm bilik air fasal berus gigi. last2 dua2 kena pulas telinga, lepas tu depa nangis...adui makin stress macik

farra - auni pun dah tension, HAHA

Ain said... Reply To This Comment

aduhai...agaknye memang umur2 mcm tu tgh penakut kot..dedulu aufa pon mcm tu.

eh, abir pon masa ambik repot kad kena bukak account nuri gak.siap depa dtg buat show kat sekolah dia.nampak gaya mak dia kena potong gaji tambahan utk nuri abir pulak.

Tyha said... Reply To This Comment

Hehehehehe,,aaa...akak setuju Farra...sebab ritu masa mula2 balik Ibadah kem...otak baru lepas kena groom...asal nak marah je zikir,serius hilang tau tension...:).Budak2 pon pelik...Mama ni baik je...x jerit pon...hehehehehehe.

Ni tengah ansur2 ni...manjakan mulut dgn zikir...paling koman pon buka kat HP...;)

ShaFiAti said... Reply To This Comment

hehe..betul la..akak pun tension jek if dengar diorang gaduh..hehe..yg geramnyer if kite cakap baik2..masing2 wat dunno je..nak kena gertak ngan rotan baru mau ikut..hehe..takpun cubit je...:)

mmg kena ajar hati jadi penyabar...:)