Monday, September 10, 2012

Jalan raya


Tengah-tengah musim raya ni pulak ada sekolah ganti..adoi tak sesuai sungguh! Tapi kite tetap gagah memenuhi hak sahabat ..bila dijemput, insyallah kita hadir. 

Makanya, rumah pertama yg kami hadiri tanpa Mus'ab sebab die sek waktu pagi. Rumah 1st, Hazura, di Gombak. Jejak kasih dengan member lama dah tak jumpa, Siti. Perghh sedap btol bakso yg dihidang. Kebetulan dah berada dekat sgt dengan rumah my 1st Ex-boss masa keje dulu, Pn Kam..kami pon singgah rumah die..dr luar nampak ada orang tapi lepas bagi salam tuan rumah tak keluar2. Mungkin tak dengar...tade rezeki la nak jumpa Pn Kam.

From left: Hazura, Siti & Me

Balik terus ke sek Ab, tapi die takde..rupanya Uwan dah tolong jemput. Siap dah makan kenduri kawin dgn baju sek. Petang terpaksa pontengkan je Ab eheh. Lepas zohor kami terus ke rumah ke-2: Kak Suhaili. Kat rumah die ni kami memang betul2 makan! sebabnya semua menu lazat2..hubby pon siap bertambah2. Waddah siap kata nak datang lagi la mandi swimming pool! eheh

From Left: Waddah, Me, Kak Su, Akma, Kak Nora, Ain dan alamak lupa sorang lagi

Next ke rumah ke -3 YatiPruzz..siap plak die sms " beb ko datang tak?"..heheh..sampai jugak antara tetamu terakhir. Kat umah yati kami dah taleh nak makan..sangat kenyang. So rasa kek ceklat yg sedap, sket bihun goreng dan buah tembikai. Jumpa Rahimi kast sini but Syu tengah berpantang.

From left: Pruz, Yati, Me & Deman [ anak2 tak masuk nama] eheh

Rumah ke-4, rumah Zarid & Fahmy. Borak-borak dan minum air jek..perut kenyang sgt. Jumpa Mizi & Ida..dan derang ajak beraya rumah derang..so kami layanzzz. Ops gambor ada sekeping kat camera Semah.

Rumah ke-5, Ida & Mizi. Bersolat dan mandikan Muaz & Maher kat sini skali. Dan makan  keropok lekor sedap!


Rumah yg last skali ke-6, Zue & Din. Tapi tuan rumah Din tade..makan keropok lekor sedap jugak :) Luas umah Zue boleh kite main badminton next time ehehhe


Alhamdulillah..rancangnya 4 rumah..tapi hasilnya 6 rumah. Kami sampai umah jam 10.45pm! phewww..penat sgt tapi hepi jumpa kengkawan. Ok cik abe kite komen " eh dah salu jumpa kat opis pon takkan nak jumpa raya lagi"..eh eh mesti la kan..feeling datang rumah tu lain aa..esoknya kami flat! haha..tp lps rest2..gi tesco beli groceries

Best pulak memenuhi undangan rakan-rakan. terasa nak buat jugakler..takpe le wat makan2 lepas raya..or kite wat makan2 raya haji? :)

5 comments:

~ yus ~ said... Reply To This Comment

yus pun asyik jalan2 raya memenuhi undangan semua kawan-kawan. Sebenarnya bermarhaban raya, di Johor ni memang tak habis bermarhaban selagi tak habis Syawal...

y@tipruzz said... Reply To This Comment

Aku pon blom sampai umah mizie eventho dekat :p

CT said... Reply To This Comment

bestnye...bila nak sampai rumah kite plak? tapi rumah kite sempoi je...segan plak...

Smiley said... Reply To This Comment

Yus, meriahnya di Johor!! mesti seronok..

Yati, wiken ni ko kene gi aa ehehhe

KCT, jgn cakap camtuh! umah saya lg sempoi..at least umah akak dah cat elok2..tanyer la aini..umah saya tak bercat elok lg ni..tp sy tetap berhasrat nak wat makan2 raya haji nnti insyallah :)

Ummu Auni said... Reply To This Comment

sempat gak beli groceries. aku pula menjalar panyakit M ni