Wednesday, July 27, 2011

Happy 6 months old Maher

Sabtu lepas, genaplah 6 bulan usia Maher. Alhamdulillah..ini bermakna saya telah berjaya menyusukan Maher secara eksklusif selama 6 bulan. Syukur atas nikmat yang diberikan olehNYA.

Agak-agak berat terkini Maher dah lebih 8kg sebab 2 minggu yang lepas beratnya 8.0kg , kami timbang masa kene jab 5 mo. Dan pencapaian Maher setakat ni:
  • Makin kuat memerap & suka didukung selalu
  • Dah melutut, starting nak merangkak tapi belum merangkak yg hakiki
  • Sudah maju ke hadapan & belakang menggunakan teknik menyusur
  • Makin laju ke sana kemari guna Walker
Dan Ahad pagi lepas Maher mula demam tetiba je. Orang kata demam nak merangkak agaknya. Alhamdulillah semalam pagi sihat sepenuhnya jadi saya cuti hari Isnin shj.


Tengok tuh..lutut dah kuat. Maher belum start solid food lagi...Saya plan weekend ni agaknya...tapi kalau lambat pon takpe kan?

Dan ini batch ke-2 EBM yang sudah expired. Mari siram atas pokok...Kali ni 9 pek=28oz++. 1st batch haritu dah buang 7 pek cerita disini

Memang sayang.EBM ni mmg kene buang sebab dah lebih 3 bulan, ianya disimpan di Peti sejuk 2 pintu. My Upright Chest Freezer tu kan full...

6 comments:

Kasih Kita said... Reply To This Comment

fuiyo... 6bulan dah 8kg. mau naik muscle tangan akak :)

yatiscloset said... Reply To This Comment

akakaka sama berat ngan ammar yg sudah 10bln itu :p

Farra said... Reply To This Comment

Nana, sib baik bila die dah sihat ni tak memerap..huhu..kalau tak sakit tangan dibuatnya

Yati, wah slimmnya ammar like mummy la tuh :p

eLLe said... Reply To This Comment

farra, marissa 8 bln x sampai lagi 7kg..last check 6.8 kg je..huhuhu..

achik said... Reply To This Comment

anak kite sebaya kn...beza sket jerk..
my doter 6 bln br 6 kg,huhuh...pasni check bln 9 plk..huhu..
tp dia dh mule aksi2 lasak..dh memanjat..manjang tergolek jerk..hehe..

Farra said... Reply To This Comment

shell & achik, agaknya sbb boy kot lg berat ..takpe janji sihat