Friday, July 15, 2011

Susu sudah expired!

2 minggu lagi genap la Maher 6 bulan dan ini bermakna perjuangan fasa pertama hampir berjaya, insyallah. Lama dah tak menjengah stok terkini EBM. Jom layan kejap :)

Stok dalam upright freezer. Hampir tak bergerak sebab saya setiap hari guna stok dalam peti sejuk biasa dan fresh perahan di pejabat.

Stok dalam peti sejuk biasa. Memang tidak teratur huhu

Susu dah expired. Ada 7 pek = 26oz++ . Rasanya nak siram atas pokok kot..

Sejak 3 minggu yg lepas jadual tugasan saya sangat padat. Ada hari hanya perah sekali sahaja. Jika terpaksa perah sekali, saya lari kejap ke tandas dan keluarkan je susu guna tangan utk kosongkan sedikit kilang susu. Kalau tak dikeluarkan sikit, mahunya sakit kepala yang amat.

Semoga kita ibu-ibu dapat bf baby sehingga 2 years old ;) Amiiinn

6 comments:

kasih kita said... Reply To This Comment

Wah... bestnya :)
Saya dulu pun dah penuh sgt freezer saya bg kat anak susuan.
Ari tu dah fifa barulah ada kekosongan huhu

y@tipruzz said... Reply To This Comment

o0o0 patutla expired sbb ko tak guna konsep FIFO. aku mmg guna old stock, yg fresh simpan dlm deep freezer blk after pam..sebotol fresh je kasik taska.

p!nkerton said... Reply To This Comment

byknye susu akak :) nk tumpang tanye, upright freezer akak brand ape ek? & price lebih kurang brapa rm? tq

NuRuL DhiA said... Reply To This Comment

alhamdulillah, seronok tgk stok byk2 camni. bile ade yg ter'expired tu yg sedih skit kan.

Farra said... Reply To This Comment

fatih, tgk previous entry..brand faber RM680

Yati, aku kasi 4 fresh 2 frozen on daily basis , so yg perah hanya 1/2 je jadikan frozen

cik_ah82 said... Reply To This Comment

salam..nk tanya,
upright freezer ni kan, kalau awak letak susu kat bawah sekali dia cepat beku x?saya punya freezer ni letak kat drawer atas mmg sekejap je la beku..tp kalau letak kat drawer bawah, 2 hari lepas xbeku.so saya pindahkan kat drawer atas beku lak..kompius2..huhu..saya punya yg 180ltr tu..