Sunday, June 20, 2010

Operasi botol susu

As u all know, I'm no longer exclusive BF Muaz. So botol susu dah berlambak-lambak tak guna.

Semalam mmg aku dah decide nak kemas sume botol-botol yang dah tak guna sebab berlambak sangat kat rak dapur, fening menengoknya. Yang tinggal luar hanya few bottles for daily usage. Perah kat opis pon sekali je, guna sebotol.

Sume botol dah disimpan dengan baik sekali untuk kegunaan lagi beberapa bulan :)

Botol-botol ni sume dah bersih. So mari kita alihkan ke kotak-kotaknya. Majoriti botol Bumble Bee, coz i like ittt ;)

Aku tak buang kotak botol masa beli dulu. So boleh la masukkan balik sume botol-botol dan manual pam avent tu. So sume botol disimpan dalam 7 kotak termasuk kotak warmer.

Suka sangat tengok barang-barang baby tersusun rapi kat dalam kabinet bilik bawah umah aku ni. Tak lama lagi akan ku kemas lagi dan lagi ehehe. Yessza, aku semakin positif!

Owh lagi satu aku dah jual Sebotol besar Fenugreek yg baru aku beli bulan lepas katpd opismate aku pada harga diskaun, aida. Dan jugak bagi baby storage milk aku yg byk lg kat Aida juga.

Owhh..lambatnya 22 June nak sampaiii

8 comments:

Nurulhuda said... Reply To This Comment

Farah....my hubby luper betul pasal fenugreek tu...I pulak bz sangat bln nie....so sorry....

Farra said... Reply To This Comment

Huda, eh takpe la..my opismate tu mmg nak fenugreek tu ;)

sikulat said... Reply To This Comment

farah, awak pakai milk warmer tu brand apekah & brape ringgit erh?

Farra said... Reply To This Comment

semah, snow bear..rm125 dr http://www.enjoybreastfeed.com/...link haritu kite kasi dia ada jual avent new or pre loved warmer gaks...try tgk

sikulat said... Reply To This Comment

wo.. standard aa sume rege ratusan.. wahahaha.a. kite skrang mood malas keje.. dok belek lelong.com.my / ebay / mudah.com.my dok tgk orang jual bebarang baby aje.. wahahhaa..

Farra said... Reply To This Comment

semah, biasa2..tunggu la bila bby dh engaged mmg tarak mood nk koje..dah engaged blom? bibik kan rajin..soh die rendam air panas jek ehehe

Ealyie said... Reply To This Comment

ya amponnn.. rajin sungguh hang simpan kotak2 tu Farrah. Dulu2 peel ku juga begitu namun sejak berlaki selalu kena sindir2.. buat nyemak umah yg besar2 kangkang kera jegh nie..*sob..sob..sob..*

p/s: 2 kotak ok lagi nk simpan, ku beli berkotak2, camno??? ahahahah..;)

Farra said... Reply To This Comment

ely, ha tunggu nanti bila nak simpan balik botol2 tu..letak dlm beg plastik lg buruk ehehe :p ..owh hubbyku langsung tak tahu menahu..one women show bab simpan2 brg kat umah :p

sib baik ada ruang kat kabinet bilik
ohh tu pon ada kotak yg dh dibuang ehe, tp 1 je kot