Friday, June 18, 2010

Mari berangan warna Tiles idaman :p

Projek home improvement tahun ni tak ganeh pon...dr awal tahun dah plan nk wat:
1) Repair ada sket tiles yg pecah kat kabinet dapur
2) Rennovate toilet bawah. Lepas tu letak shower and water heater.

Pernak tak tiles tepi kabinet dapur korang pecah? Kami punya ni mmg tiles tu jatuh dlm 3/4 keping gaks.

Dulu masa renovate dapur, kami nk jimat kos so tak buat skali toilet. So kali ni tiba masa nk buat toilet sbb keperluan dah sampai, rupanya dh mmg buruks, siap ada tiles lama2 tu dah tercabut2. Bayangkan ler rumah ni dr thn 1986 (= umur aku 6 tahun).

Dah 2 kontraktor kami contact tapi tak kunjung tiba jua. Memang susah yer org nk layan projek kecik kami ni huhu. Kami kene usaha lg cari kontraktor lain memandangkan bulan Ramadhan akan tiba tak lama lg.

Sementara tu mari kita brainstorm kaler ceramic/tiles apa yg anda idamkan/suka?

Ini merangkumi tiles lantai dan dinding :) hihi

Kiut eh kalau buat tissue box gini?
Nice eh brown colour? sedondon with my kitchen theme.
Note: toilet kitowang sekangkang kera je bukan cam dlm gambo ni hihi

6 comments:

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

kalau berangan untuk cari idea renovation tu suka lah sangat :D

y@tipruzz said... Reply To This Comment

tiles tepi kabinet aku pon baru jatuh...agaknye sbb pakai tiles 2 kaki kot..dia berat. Shower bwh rosak, maybe wiring yg rosak bukan shower tu.

both x repair2 lagik...not my priority. Kalo berangan letak wall paper ke curtain baru ke aku ske la hehehe

Farra said... Reply To This Comment

aini~ko ngan aida mmg teror bab2 renovation ni :p so bagi la idea sket

yati~aku nyer pecah masa satu hari tu aku potong ayam secara kuat, terus tiles jatuh! sejak tu potong ayam atas lantai..eheh
ha yg wall paper / curtain baru tu mmg 'kehendak'! haha

y@tipruzz said... Reply To This Comment

klakar la. Aku kalo menumbuk lesung pon atas lantai...never atas tiles!

Farra said... Reply To This Comment

yati, lesung mmg la atas lantai..ni potong ayam jek

Anonymous said... Reply To This Comment

This is wonderful blog. I love it.