Sunday, March 16, 2008

Masih pembikinan

Assalamualaikum


Dah lama saya tak update cerita projek ubahsuai rumah saya. Ada la beberapa kengkawan terutamanya pelanggan SmileyCakes mula bertanya khabar dapur saya. Sebenarnya projek ubahsuai ni tertangguh sekejap lebih kurang dalam 1minggu ++ disebabkan kontraktor saya (bos) jatuh skit dan masuk hospital. Jadi, kami pon tadelah push sgt, kami pon tak susah apapon sgt. Dan Khamis lepas baru bersambung balik kerjanya.

Sabtu dan Ahad ni kerja kami memang pulun mengemas, mengelap, mencuci rumah atas, rumah bawah, bilik air & dapur, senang citer seluruh pelosok umah. Bila dah rennovate, faham2 la habuk nyer merata Yang belum siap hanya pintu, grill & KC. KC akan pasang lagi 2 minggu. Semalam Hoyin Kitchen dah mai ukur semula. Insyallah minggu depan kami mungkin pindah masuk umah.


So, sini ada sket gambar umahkuuu

Dari arah belakang..tengok ni..dapur dah cat..cam biasa cat kami berasakan warna krim brownish. Pintu ke arah belakang..buka pintu dapur je terus nampak umah mak. Kipas sedut tu pon dah pasang.
Dapurku lama yang dah bertukar jubin baru. Semuanya ala-ala warna brownish.
Table Top pon dah siap..warna coklat gelap..warna cat pon ala-ala brownish.



Sebelum masuk pintu dapur..kami letak satu paip kot-kot nak basuh kaki sebelum masuk rumah.

Tingkap pon dark brown..tingkap bilik kami pilih yang jenis 'sliding' while tingkap dapur kami pilih yang jenis 'push out'

Memang penat mencuci2 umah ni..hanya saya & suami yang buat. Sedang kami mencuci & dah bahagi tugas awal2..yang si adik beradik pon 'mengemas' untuk menambah our cleaning chores. Lepas mencuci gi amik T-shirts & melawat Maksu husband yang baru dapat baby kat Paya Jaras.

T-shirt ada design baru!! mehla tgk Nisa Store..konfem cantikk..saya pon amik jugak.

Malam tadi baru abeh baca The Total Money Makeover by Dave Ramsey. I'm so excited to start my Total Money Makeover.

5 comments:

puterikiut said... Reply To This Comment

sonoknye dapur luas betul.. senang farra nak baking lepas nie ek..

sikulat said... Reply To This Comment

kite suke concept tingkap slide tuh.. senang nak bukak + kemas je nampak..

`Ain said... Reply To This Comment

sepatutnya hari ni buat besday mawaddah eh!!tapi, kitchen tak siap lagi.anyway, happy 2nd besday lil girl.

Farra said... Reply To This Comment

k. nita..sonoknyer den nak bersilat..nak tebar roti.. :D

semah, kite suka yg push out

k.ain, kita buat celebration mawaddah ngan mus'ab sekali kot later

Anonymous said... Reply To This Comment

salam,nak tanya tingkap sliding n tgkp push out tu brpa harga ye?cantik sy tengok.