Friday, March 27, 2009

Investment for the baby


My EDD 10 Aug 09. Is it too early to shop the new BP? Currently EnjoyBreastfeed is having a good promotion! I've made my own research with regards to BP and I preferred Ameda.
I plan to buy:
  1. Moms Precious Storage & Feeding Set (Twin Pack) RM55.25
  2. Ameda breast pump Economy Package (Free 6 bottles 2 feeding cup) RM789.30
Some source of my research:
  1. Breastpumpdirect
  2. Breastpumpcomparison
Tanyer survey!
U all rasa Baby Storage Milk ni ok tak? Harga OK..dan boleh ikat guna getah. What say u?

14 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

mcm ok je..lagipon save skit tpt storage kalau menyimpan gune plastik than botol/tupperware kan?

tp kite ni kureng arif..maybe ibu2 lain bleh advise better..heheh..

CT said... Reply To This Comment

ok kut farra...lebih kurang mcm kak elin guna tu kan..:) save space compared to guna botol or bekas dadih..:)

Farra said... Reply To This Comment

shell~ ye la ..i think so..so bleh lg isi freezer ngan ayam/ikan lg

k.ct~online dr spital ke tuu?

CT said... Reply To This Comment

haah...dari spital ni...

Zuedin said... Reply To This Comment

akak saya sokong bli lagipun storage bog tu far way cheaper than playtex. playtex 8 oz 100x selalu RM50++. worth for money

lagi bnyk space bleh jimat dari bekas dadih

Farra said... Reply To This Comment

zue~ bekas dadih tu akak rasa tak sesuai sbb tiada health criteria kot..

laydida said... Reply To This Comment

farra, jom B&W weekend kat bangsar village 4th April '09. ajak deman skali tau! nnt ajon ada geng nak lepak :D

Farra said... Reply To This Comment

huda, a & w?? erkk..tinginnya!

Ameda Purely Yours said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Ameda Purely Yours said... Reply To This Comment

hmmm..... icic...
it seems like actually the major brands breast pumps are actually equally good. I guess you guys are right about it being up to me. I guess I need to find one that I feel comfortable with (which by looking at brand since i've not breastfeed before).

Sudirman said... Reply To This Comment

Plastic utk simpan susu tu selamat ker? Ada isu contamination from plastic ke dalam susu tak? Macam mana nak panaskan? Kene keluarkan from plastik dan masukkan dalam something dulu?

laydida said... Reply To This Comment

farra, it B&W weekend i.e. bumps & mums.
bukan A&W yg makan2 ada waffle tu :P

Farra said... Reply To This Comment

abg~insyallah selamat..psl nak thaw tu belum find out pulak cemanerr

huda~laa..preggy mummy ni asyik ingat ngap ngap jek..rasanya jadual tak mengizinkan sbb ada appointment lain ler

p!nkerton said... Reply To This Comment

hi kak farra :)
haiyoo lamanya saya tak masuk sini. byk dah entry tertinggal hehe..
just nak share my oppinion on this,sbb saya pon ada beli plastic liner ni (brand playtex). tapi end up setakat ni baru pakai 2 pcs aje ;p
sbb leceh la, kena ikat pakai getah, (saya frozen kan stock tu), bila nak bagi baby kena tunggu cair sket, then transfer dlm bottle, then baru boleh panaskan.huhu leceh!
better pakai MLO storage bottles tu je.. pump direct ke botol, simpan terus, panaskan, n terus boleh feed baby, all from the same bottle! easy :)
just my oppinion la :)