Wednesday, October 14, 2009

Fullhouse!

Ini stok ikan dan ayam yang aku dah potong, dah bersihkan dan sudah dikunyitgaramkan. Ini semua untuk memudahkan kerja. Sudah 3 hari bekerja. Hari Isnin je aku sempat masak dinner....memang masa sangat cemburu! Masa dan tenaga yang ada diperlukan untuk aktiviti lain.

iSetelah stok di atas dimasukkan ke peti sejuk...lihatlahhhh peti sejuk sudah penuh. Memang btol kene kurangkan stok ayam dan ikan dan sotong etc.


Alhamdulillah dah 3 hari bekerja, aku perah susu 3 kali di pejabat dan 2 kali di rumah. Total pumping session is 5 times/day. Muhammad suka tido lama waktu malam, so nak tak nak aku kene perah juga sebelum lena dan sesudah bangan tidur. Aku riso gak tengok dia tido lama, sampai aku yang kene kejut2kan dia bangun malam for feeding. Dia bangun puratanya 1 kali waktu malam. Pengasuh kata dia now dah ok.

Last week jalan raya umah makcik mariah, baiti, safiah kenduri kahwin dan halim. Antara gambarnya:

Byk lg gambo dlm FB ler..nyeh nyeh :)

6 comments:

kaezrin said... Reply To This Comment

cayalah..akak pun sama..tapi kdg2 bila dah lambat sgt tak termasak jugak dlm2 dah siap2 semua

Ealyie said... Reply To This Comment

wahh.. sempat lagi masak2 dlm kelam-kabut berANAK 3 ni yea farra..
bravoss..;)

ely freezer mmg lum muat lagi la ikan,ayam nak dok menumpang.. Tgh gigih mengerakkan stok2 ebm tu dulu. Dah stabil baru lega sikit rasanya..

Tyha said... Reply To This Comment

Emmm...betullah kawan akak ckp anak 2 org boleh lagi bersilat kat dapur...bila dah masuk tiga...memang bukan bersilat lagi...malah kena jadi chaplin!

Banayknya stok susu...!kenayang muhammad!

LiTtLe m3 said... Reply To This Comment

hehehehe...kak, kita yg tak der anak kecik ni pun ari isnin ari tu je masak pas tu selebihnya mkn luar sbb balik kerja kul 9/10 mlm.. kalau balik awal pun pas tu dh nk rehat je coz too tired. i respect u la kak for being such a great mother.

Farra said... Reply To This Comment

k. elin~btol..jalan jem..sampai umah dh penat

ely~kelam klibut gak le...huhu

k.tyha~btola tuh..kene tunggu my bby 1 YO kot..senang sket nak bersilat balik hehe

baiti~buat mana sempat je...mmg penat..

Mila_ibu najihah said... Reply To This Comment

salam,
cuba guna plastic yg ziplock ke..instead of bekas plastik.mesti boleh jimat ruang dalam freezer tu. boleh tambah lg stok susu.