Friday, October 16, 2009

Kenduri Aqiqah dan rumah terbuka

Alhamdulillah, kenduri Aqiqah Muhammad Muaz + open house terlaksana jua pada hari Ahad lepas. Terima kasih kepada kawan-kawan yang hadir dan yang menghantar pengesahan ketidakhadiran melalui SMS/emel atas sebab yang tak dapat dielakkan.

Kenduri Aqiqah kali ni tiada majlis marhaban, hayun buai dan cukur jambul. Ini kerana kumpulan marbahan dah clash dengan rumah lain dan rambut dah dicukur minggu pertama selepas kelahiran. Kami hanya mengadakan majlis bacaan yasin dan tahlil buat ahli keluarga yang telah pergi meninggalkan kami. Seronok rasanya mendengar bacaan yasin dan doa dibacakan secara berjemaah menyelinap di seluruh rumah.

Walaupun penat, tak dapat saya gambarkan kepuashati dengan majlis yang telah berlangsung. Tiada pembantu, as usual kami buat open house selagi tiada halangan. Menu kali ini mudah saja. Tempahan catering dibuat untuk nasi beriyani + kambing aqiqah & laksa, sementara roti jala ditempah dr peniaga roti jala di sini. Mom of 3 (aku le tu) hanya buat 3 biji kek dan 1 triffle. Ini pon dah cukup buat Mama sangat penat, disebabkan selang-selinya nak mengemas dan menyusu baby Muaz. Dan Mama mengambil masa sehingga semalam ( Selasa!) untuk menghabiskan mencuci pinggan dan periuk belanga segala mala

Yang syoknya kali ini buat pertama kalinya Mak Mertuaku berkunjung ke rumah kami semenjak kami bernikah dulu. 6 tahun ++ tuhh. Cuma masa tak cukup nak layan ahli keluarga dek kesibukan.

2 comments:

LiTtLe m3 said... Reply To This Comment

maaflah kak.. tak dapat datang disebabkan oleh lutut ku yg cedera teruk :( sedapnya lauk kambing dan kek2 yg lazat nyummmyyy

Farra said... Reply To This Comment

sian baiti..get well soon..next time boleh dtg ok ;)