Tuesday, October 13, 2009

Simple and frugal...

TV kecik kami dah seminggu rosak...belum ada hajat nak beli baru sbb selama seminggu ni tak tengok tv pon tak kesah langsung. Kalau ada TV pon, kami memang tak sempat nak tgk TV. Kerja rumah berlambak...non- stop.

Akhirnya 2 minggu lepas aku dah beli handphone, Nokia E71. The cheapest in town. Second hand, owner beli bulan Mac 2009 pada harga RM1700, dia tolak RM500. Alhamdulillah rezeki. Thanks a lot to Abg yang tolong carikan dan tolong nego ;) Sebelum tu kami dh survey dalam mudah, even mudah lagi mahal. Sbb tu aku salu FB before ZzZz jap. Cuma susah nak FB kalau dok umah belah bawah, network signal so weak.

Pengasuh kata Muhammad semalam takmo minum botol dan menangis. Aku jadi runsing. Pengasuh relax jek. Malam tadi kami bagi die minum botol, mmg dia mengamuk gak. Tapi akhirnya 1 botol abes jua. Bila dah mula tido, dia bangun 1 kali je and aku kasi Breastfeeding. Moga hari ni Muhammad nak minum botol. Mungkin ambil masa untuk sesuaikan diri. Ya Allah, permudahkan segalanya.

Hari ni dah bawa Exora. Alhamdulillah ..boleh je parking.

5 comments:

puterikiut said... Reply To This Comment

siannya muhammad..farra tak try train dia minum botol ke dlm pantang? maybe puting keras kot..kitorang bg puting pigeon kuning.. yg tu insyaAllah lembut..

Farra said... Reply To This Comment

k.nita~training 2 wks..siang2 minum botol 1/2 kali everyday..puting biasa aje...ngan saya guna puting biasa tu je , boleh plak..hmmm..kene try beli lain kot kalau today die refuse gak

y@tipruzz said... Reply To This Comment

firas memacam puting aku try dulu, last2 nak yg bentuk orthodontix tu, kaler kuning getah, yg plastik sampai skang dia reject :p So mmg kerap kena tukar puting sbb puting getah tak thn lama

Farra said... Reply To This Comment

yati~ooOO...nanti bleh la try tukar puting plak...kami guna gak puting avent tuh..btw, td jumpa aida..aida kata mmg baby pon tgh nak sesuaikan diri, harap2 gitu la...

kaezrin said... Reply To This Comment

alahai...rasanya kdg2 mmg camtuh..

depa reject kadang2..insya allah depa ok nnt..