Thursday, July 2, 2009

Tragedi Ikan Bakar !

Kat opisku ada 3 mak buyong yang due datenyer berderet ikut bulan: 6, 7, 8 (akuler..). Yang due bulan June dah selamat bersalin.

Semalam, Shima ibu yang due bulan July ni ngidam sangat nak makan ikan bakar. Katanya kalau lepas makan ni bersalin mmg berbaloi ler. Jadi, dengan baik hatinya kak Nora bawakan 3 ibu mengandung + 1 hero ke Medan Ikan Bakar Istana. Last minute punya arrangement pon menjadi, keluar pon hampir 1pm!

Sampai pejabat, si Shima rasa kainnya basah. Sahla air ketuban dah pecah! Kawan pejabat pon hantor le dia ke Spital Pantai ..masuk Labor Room Doktor cek dah terbuka 2 cm.

Alhamdulillah jam 3.10pagi beliau dah selamat bersalin baby girl. Aku excited juga, hadiah pon dah siap beli masa on the way home semalam, singgah Tesco. Insyallah lunch hour nanti boleh gi ziarah. Gitulah citer tragedi Ikan Bakar semalam. Ihiks :p


Satu-satunya gambar yang sempat di tangkap. Aku wajib makan Ikan Terubuk Bakar! In fact kat gerai kami lepak tu Terubuk dah abeh, tapi ku beli import dr gerai sebelah, dpt 3 ketul you.. Kalau tidak mmg tak berbaloi aa keluar makan jejauh..hehe.

11 comments:

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

aku jarang makan ikan bakar situ. rasa mcm mahal juga kekadang tu..last2 pergi pak abu je :D

Farra said... Reply To This Comment

eni, pak abu kat mana? ada terubuk tak? mmg agak mahal..oda driver, ku ikut saja..hehe

Beetle Little Bee said... Reply To This Comment

wahahaha mmg tragedi betul ni. elok2 je sempat makan. kalo tak kempunan pulak mak buyong ;p

ummi said... Reply To This Comment

eh, yang akak jpa kat lobi bersalaman2 bagai tu ke? laaa... nak pi bersalin ke time tu? tp kira senang gak dia bersalin, satu jam je dah selamat

Farra said... Reply To This Comment

kak tie~betul, yg jalan ngan saya tu..tp bersalinnya lepas 12 jam kak..apapon i'm happy for her, sume dah selamat

p!nkerton said... Reply To This Comment

wahahaha mmg tragedi betul ni. elok2 je sempat makan. kalo tak kempunan pulak mak buyong ;p
**alamak tadi terguna id lain ;p

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

pak abu mana ada terubuk
ikan standard je
ikan keli, kembung, cencaru
ok lah kalau nak lepas tempias
range sekali makan pun dalam RM 5 gitu
hehe

pak abu sebelah fajaria

Farra said... Reply To This Comment

so tak berbaloi la gi Pak Abu..no terubuk :D

CT said... Reply To This Comment

wahhhh dah lama x pergi bellamy....syoknya..skrg ni duk pekena ikan bakar FEND je kat kelana jaya..:)

one day kene wat company bloggers trip la plak ek..;P (kes balas dendam x dpt join gathering kat SF aritu....)

on the tragedi...waduuhhhhh, mmg rezeki anak kakak tu la dpt makan ikan bakar before bersalin..else nanti risau plak bb duk kuar air liur je...ehehehe just joking

y@tipruzz said... Reply To This Comment

klakar plak tragedi spt iteww hihi.
ko jgn bikin tragedi plak nanti beb :p

Farra said... Reply To This Comment

kct~ ha..apa lg organize aa before sy deliver!

yati~what a very memorable tragedy! kalau ikut 2 pengalaman be4 ni..aku blom ada tragedi dahsat lg..ahaks ..ku pon tade ngidam yg melalut2 sgt ..kalau turun tanda, harapnya kawan opis tolong hantar jua ke spital..hehe