Thursday, July 2, 2009

Berita sensasi terkini....

Ntah le sesuai ke idok ngan tajuk kat atas tuhhh:

1) Masak-masak ibu sarat
Tak sanggup nak pecahkan rekod 5 hari hari bekerja tak masak, so mlm ni masak sempoi aje: Ikan Goreng, Sup Sayur & Sambal tumbuk ikan bilis. Mmg betul, Isnin sampai Rabu lepas aku tak masak. Pinggang tu ada le sakit cikit2. Ni menu hari-hari semalam:
  • Isnin- Nasi lemak dan kuih muih dr Pasar Malam
  • Selasa- Domino's Pizza. Guna kupon youu..dpt diskaun :D
  • Rabu- Makan umah mak..hehe

2) Kedudukan terkini perut!
Lihat..mmg sudah rapat bangat dgn steering kereta. Boleh ke gelar Redhyppo bagi gambar di bawah? :D Oh ya..ku masih bawa kereta Sagaku tau! Car Dealer lom tarik kete utk dijadikan skrap. Insyallah ku masih bersama Saga ini sampai bersalin. Loan kereta baru pon lom settle. Stress btoi atas kesembapan ^&*%! Aku nak settlekan cepat..kang bersalin awal , sapa nak tolong buat ye dok?


3) Tudung DIY baru minggu ini ;)
Boleh juga dikategorikan sebagai tudung raya dan tudung malas + jimat elektrik ( tak payah gosok). Sesuai untuk ibu sibuk! hehe. Kali ni aku tempah buat gaya tarik tepi. Dapat bayangkan??
4) Inilah dia baby kawan Tragedi Ikan Bakar itu!!
Comei saja...namanya Nurin Anisah. Siang tadi pi ziarah sekali bagi hadiah. Berat 3.3kg lahir ..dengan sekali teran sahaja keluarlah ia dr perut ibu jam 3.10pagi. Sungguh hebat impak maksima Ikan Bakar youooo...teran sekali kuar terus hehe :D . Ku memang kagum aa sapa teran sekali jek...sbb my 2 cases teran lebih dr 3 kali rasanya :p tercungap-cungap....sib baik tak kene vacuum / forsep. Berkat kesabaran doktor-doktorku sebelum ini.

TAU TAK KAT MANA NAK CARI KURMA?? STRESS JUGA MENCARINYA SANA SINUN..KAT TESCO TADE..CARE4 TADE..MANA LAGI??

11 comments:

y@tipruzz said... Reply To This Comment

beb..kurma ade jual kat menara. turun tangga nk pi riverside tuh ader....

terer skali teran! Aku berkali-kali tidak terkira dah..mujur gak tak kena vacuum hoho

y@tipruzz said... Reply To This Comment

opps..kitorang mmg pelanggan setia domino...weekdays/weekend mesti konfem calling2 domino :p

Tyha said... Reply To This Comment

Kat Pasar Malam...Try le cari.Akak every week beli kurma kat pasar malam je.

X kisah teran berkali2 asal tak rabak yang menyebabkan jahit bnyk...;)

Anak pertama...bnyk kali push baru kuar,tapi jahit sikit.Ank kedua...sekali teran je....tapi misi ambik masa 2 jam untuk jahit sebab koyak bnyk.Sampai terketar2 kaki nunggu siap.

Farra said... Reply To This Comment

yati~ ala...jarang makan kat sana..malehnya..kupon domino's ada byk sgt! tapi dh expired pong..hehe

kak tyha~jadi benarlah berapa kali teran ni ada juga sangkut paut ngan tahap kerobekan itu pintu keluar bayi eh...

ummi said... Reply To This Comment

kat midvalley kiosk kat tgh2 tu biasanya ada. kalau nak urgent, akak ada simpan stok kat ofis. friday akak akan ke MV lepas keje biasanya, nak pesan ke? kena bg spec sikit pasal tekak org lain2. ada yang suka basah, ada suka kering.

Puan Hanis said... Reply To This Comment

uish ngeri tui dgr psl koyak2x,jahit2x nih hehehe

tapi yg sebenarnye masa 'terkoyak',masa jahit idoklah rasa sakit punnnnnn

yg sakitnya masa baby dlm perut menunggu nak kluar tuh...aduhai...masih aku terasa :)

p/s: suami terus terdiam sbb kene marah dek kerana tolong picit2x sana sini...sakitnya takde nk ilang de dgn picit2x tu,tp yg penting dia ada kat sbelah alhamdulillah

Farra said... Reply To This Comment

kak tie~nanti sy call akak ok?

hanis~btol la, i like u..masa potong & jahit tu tak rasa sgt..semalam, kawan sy tu kata, midwife tu ada tolong picit belakang, bwh sket dr pinggang..dia kata picit2 tu dan guna serentak ethonox berkesan juga utk tahan sakit..nk try la nanti hehe

Tyha said... Reply To This Comment

Oooo...my be pengalaman lain2 (sebab saya kedua2 org anak teruna bersalin di Hospital Gomen,nama sepital& tempat je lain2..;)).Me...yang jahit bahagian dlm doktor bius...yang luar x kena bius.Jahit hidup2.Allah saja yang tahu.But kebaikannya...luka cepat sembuh...dlm seminggu lebih dah mula kering.

Farra...akak rasa kalo ikut teknik yang betul xlah koyak banyak.Yng no 2 tu...akak x sempat nak tahan nafas,punggung pon x tetap di atas tilam...terus baby keluar...tu yang jd banyak.

CT said... Reply To This Comment

1. wauuuu dah dekat beno perut tu dgn stering...leh ke pusing2 stering tu farra?

2. wallah..nama baby itu sama sebijik sebijon nama anakku...NURIN ANISAH..i though xdak org dah nak bubuh nama ANISAH ni..sbb mcm x femes jeeeee..hehehehe

3. KURMA? bukan ada jual kat riverside tu ke...

4. Banyak sungguh collection tudung DIY mu

Farra said... Reply To This Comment

k.tyha~kalau tak bisu mgm sakit masa jahit tu..huuuuhh

kct~
1. wajib la bleh pusing lg steering, kalau tak dah kene ada driver la :D

2. nama ANISAH sekarang mmg femes bangat..sedar tak?

3. kalau konfem..ku kan berjalan kaki ke sana kalau rajin!

4. tunggu next week & month..ada lg..siap hanger berklip dah beli online youu ihiks

ShaFiAti said... Reply To This Comment

kat bangi byk kurma ni farra...hehe..mcm2 jenis ada..:)

mase bersalin jgn angkat punggung, insyaAllah tak koyak byk..tapi if dah tgh sakit sgt tu, susah mau kontrol kan..kekek..especially bile baby dah nak kuar tu..tapi bukan ikut kebesaran baby gak ker?
akak mase yg no. 2 tu skali teran..tapi rasenyer jahit lagik byk dr yg 1st...huhu..nak duduk pun susah..huhu

mane tempah tudung tu farra?
demo la skali, tarik ketepi camner tu?..