Monday, June 15, 2009

Bilik Pantang Makeover

Before:
After:

By delaying my dream handphone, I got this. Berbaloikan? The price is very much lower than I budgeted. Berbaloi juga buat ngan kontraktor melayu, Alwi as recommended by si kembar Aida & Aini :D. Semangat gituu nak berpantang buat kali pertama di rumah sendiri.

Aku tak habeh lagi susun barang baby baru antaranya baju mus'ab lama umur kurang 1 thaun nak dipindah ke almari baru. Yang lain-lain dah settle as below:

1) Susun barang-barang selain baju. Antaranya:Ameda Breast Pump, New Born diapers, Disposable Breast Pad,Nappy Liner ( dr zaman Mawaddah), baby wipes, facial cotton, bedak, shampoo, etc. Barang mama yg dah ada hanyalah Losyen Halia nak letak kat perut.
2) Proses pindah baju lama Mus'ab & Mawaddah supaya almari baju mereka tidak serabut :D. Rasanya ku salu buat sekali dalam tempoh 1-2 tahun.
Boys clothes~bekas hijau. Gals clothes~bekas merah.

Whatever it is..2 days weekend ni kami mmg produktif betoi mengemas umah tau. Oh ya dah tak guna khidmat maid hujung minggu tu sbb dia buat tak bersih sangat. Biarla mama preggy buat lagi puas hati hehe. Will updates next week actions plak. Rasa cam nak beli tilam saiz Q yang biasa & ringan la...Ok la FYI, I'm currently away from office for 3 days! Today cuti ganti Last Mon yang kene mai ofis, esok till rabu gi OrenBijak. See ya later.

9 comments:

Jurutera said... Reply To This Comment

Salam akak,
berapa ehh cost akak wat almari tuh? If u don't mind laa kan:)

sikulat said... Reply To This Comment

ha'a.. nak tanya part tuh jugak..
ingin jugak buat build in cabinet nih.. tapi ntah bile & which room pun tak pasti.. muahahhaa..

p/s: harus juga start mencari balik mana baju baby baby ku yang maybe kusam dek lama berlipat nih..

CT said... Reply To This Comment

wahhhhhh syoknya dapat new cabinet....do share the cost ye cik farah yg bijaksana berbelanja....:)

Farra said... Reply To This Comment

don't worry..not sensitive at all..so I share..cost asal hanyalah RM1.8K..then sy cam biasa suke upgrade handle yg besau bagi kukuh sket so tambah lagi rm100..total cost RM1.9K

niza said... Reply To This Comment

tahniah farra jd juara dlm contest seiras wajah!!!!salam perkenalan...
sy add ur link k...

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

tahniah, dah menang contest seiras wajah :)

CT said... Reply To This Comment

tahniah farra!!! syoknya dapat hadiah....:)

kaezrin said... Reply To This Comment

best best....mcm best ajer keje alwi nih..i have completed my built in...tp tingin nak buat rak kasut yg lebih bagus...

Farra said... Reply To This Comment

wah menang..nak kene update ni..mushi mushi to allll..lambat sket updet no..kat oren bijak ni haa..sib baik bawa celcom bb bleh cek keputusan ahaks :p