Monday, February 16, 2009

Tart !, Buku Baru & Kain Sulam

[1] For sale today!!!

Choc Marble Cheese tart. Price as usual : RM2/tart..or RM5.50 for 3 tarts
Mak buyong pon diet sekali sekala..mlm tadi makan salad jek..ok tak doktor?

[2] Jumaat lepas, saya singgah kejap Popular kat Jusco Kepong untuk mendapatkan buku baru iaitu : Rich Dad's Guide to Investing: What the Rich Invest in, That the Poor and the Middle Class Do Not!

Bukan mudah nak habiskan buku ni walau cuti 2 hari sebabnya 2 hari berturut ada kenduri kahwin. Dah le kenduri kahwin hari Sabtu tu kami tersekat dalam kesesakan saja 2 jam..padahal kenduri di Shah Alam saja. Kalau kat rumah dah free sket, mulala anak -anak soh buat ini ler..ituler..takbleh tgk mak senang sket :p

Yang sangat menarik perhatian saya antara petikan buku ini
" Investing is not risky. Being our of Control is risky. True investor makes money during maket is up or market is crashing. While most investor live in hopes that market stays up and live in fear of market crashing".
Insyallah kalau dah habis baca , saya buat review sket dalam BijakRinggit. BTW, one of my client dah book nak pinjam lepas saya habis baca.

[3] Gaji belum masuk, tapi tak sangka Kain Sulam Bukit Tinggi ni memang diminati orang. Saya tunjuk tak sampai 10 orang saja di pejabat ( belum termasuk bos ler..untuk bos tunggu stok baru lagi) tapi 3 kawan-kawan dah beli. 1 helai yang berharga RM150 dan 2 helai berharga RM170. Yang harga RM170 mmg lagi ekslusif tapi tak belum sempat upload gambonya. Mak buyong ingat nak pakai gak satu lepas dah kurus nanti ler...la ni kain berlambak tak jahit termasuk kain-kain beli kat Jogja..tade mood la nak wat baju sebab badan nak jadi bluehyppo. ihiks

4 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

rajinnye laa ko ni farra..terlebih rajin nih..

Farra said... Reply To This Comment

shell~buat sementara rajin..tak lama lg perut dah buncit boleh la relax ihiks

`Ain said... Reply To This Comment

sedapnye fruit tart tu.teringin sgt nak buat..tapi tak jumpa2 masa.kelmarin gi bagus, beli muffin mix.tp tak buat2 lg.muffin cup awat sejak raya tak ada aje stok kat bagus?kat HOI ada tak?

Farra said... Reply To This Comment

k ain~ muffin cups saya berlambak..ada 200++ cuppies..tahu je la saya suka kumpul stok :D