Thursday, August 2, 2012

My Photobook Collections

Salam Ramadhan kawan-kawan ...semua sihat? ♥

Entry ni dah tertangguh lama benornya. Frankly speaking sekarang ni I'm kinda addicted to PHOTOBOOK! eheheh..x sabar nak beli lagi kupon offer ni even gambonye only available lepas raya..eheh..+ semakin lama semakin teror ( ok jangan muntah naa). Teror up to my standard je ok la tuh..hubby pon said like that hiks. Last 2 weeks my PB outsourced to Semah dah dapat..this week pulak..I received 2 PB lagi yang saya buat sendiri. So fast, bulan lepas beli kupon terus buat eheh.

Ok ni PB pertama dan kedua ku. Yg kecik yg 1st skali, buat last year dengan myflippix. Harganya RM99.20..citer diSINI. Memang diakui tak reti lg time tuh!
Yang second tu hak besau RM92..murah kan? kan? beli kupon mmg murah.. yg tu dah pandai sket2 ehehe.

 Yang kecik album 2010..yang besau album 2009 and previous years

PB pertama...
Lesson learn: jangan le letak gambo yg gelap! Ha amek ko Maher gelap yg amats..Maafkan mama Maher

PB kedua...
Lesson learn: Border tu kok yer pon takyah buat besau sangat..sbb size PB ni besau..ok faham tak? Then bila size PB besau, makanya haruslah boleh letak gambo banyak in 1-page. sekian


Ok see my Maher tak gelap macam PB kat atas tuh..maka salahkan kamera itu! ( amboi3)
err agak mengidam Sony X5 :p

Yang lagi 3 newly PB tu kite citer entry lain ok! tungguuu
YTD saya dah ada 5 PB :=)

9 comments:

Yuyun said... Reply To This Comment

cantik :) suka tgk,

Ummu Auni said... Reply To This Comment

Rajin buat. aku juga outsource kat semah :P

noor said... Reply To This Comment

Ada tak caranya nak terangkan gambar yg gelap? Hehehe... biasalah camera murah, jadi gambar tak cantik.

CT said... Reply To This Comment

cantekkkkk..zasss dah ada 5 PB...terror aaaaa

ekceli gambar gelap buleh diterangkan tapi kat photoshop...:)

kite tengah berusaha menyiapkan 3 pb sbb voucher due by september...kuang3x..ngengada kan beli banyak2 aritu..tamak..serve me right la gitu

Smiley said... Reply To This Comment

Yuyun, mekaseh..biasa jek

Aini, takpe..kasi buss kat kawan

Noor, err ada..jap2 kite tanyer Semah..die teror..saya tade edit2 gambo..letak je haha

Kak ct, alemak x tau nak guna photoshop..nnti kite try aa..tq for the tips

Tyha said... Reply To This Comment

tingin nk buat tapi zero bab PB!

myaini said... Reply To This Comment

chantek..saya pun dah addicted to PB ni....hehe, tapi saya buat thru Pixajoy je..yang lain tak pernah cuba pulak...sebab dah biasa dengan application dia...lagipun byk dapat diskaun coupon dari diorang.....

eLLe said... Reply To This Comment

waa..sekaligus terus 5..byk tu..kite 5 tahun baru 5..sbb semua gamba combine satu PB..hehe..

tp la ni pon ade due kupon pb..satu ends oct..another nov..gamba xdela byk benor..hrm..jawabnye raya ni mmg kena bergamba sakan la :)

Smiley said... Reply To This Comment

eh shell..5PB tu buat dr last yr hinggan kini...tp gambonya dr thn 2003 :-)