Monday, February 20, 2012

My pie moments

Dalam banyak2 jenis pie , pie apa yang korang paling suka? Saya paling suka APPLE PIE, tak kisah la ianya dalam bentuk 4 segi, bulat dan sebagainya. Apple Pie Mcd tu mmg my feveret!

Resipi inti apple pie disini 
Manakala resipi inti chicken pie dan dohnya disini 
Yang menjadikannya cheesy senang jek, just tambah cheese dalam pie dan atas pie lepas sapu dengan sedikit kuning telur. 

Apple pie dah diisi intinya...senang je wat inti tu, masa apple tengah dimasak, pasang api paling kenit, dah tu boleh sapu umah, so mmg tak terasa. Sambil tu kene kacau la jugak sket2

Tambah grated cheese parmesan/cheddar dalam inti ayam...sbb tu namanya naik darjat ke 'cheesy' ehehe ikut suke chef jer

 Lepas sapu kuning telur tambah lagi cheese dan oregano ..dah tu rajin la chef pi tambah huruf atas tu konon nak kasi tarikan kat anak2..last2 makpak gak yg bedal
 Dah siap dibakar..senang je nk kuar dr acuan tu sbb acuan dah digris dengan shortening sebelum digunakan
 Bedah siasat cheesy chicken pie..nyum3..menmbah lemak di badan sehinga keluarlah skrip Mus'ab " mama, makan banyak2 yer..nanti mengandung" cessssssssss

owh mengandung takmo demok pon takpo!! jom buat sit up!!!

* dengan bangganya dah 3 malam berturut buat sit-up 20 kali sebelum tidur. serius termengah2..sign of aging
~Ahad, 11PM
/ saja scheduled Senin sebabnya ...sukati hati lah!

No comments: