Monday, February 20, 2012

Dividen owh dividen


Rata-rata ramai dah tahu dividen TH dan KWSP kan?

Saya pon dah update baki TH, senang je linkkan aje akauan TH dgn ATM card maybank , buat saja di ATM machine.

Sebagai rekod peribadi  supaya senang nak rujuk tahun2 akan datang, saya nak coretkan la pasal dividen ni. Dividen Tabung Haji 2011 6%, naik sket dar tahun 2010 sebanyak 5.5%. Sumber disini

Manakala KWSP dah umumkan dividen sebanyak 6% bagi tahun 2011, naik juga berbanding 5.8% pada tahun 2010. Sumbernya dari website KWSP. Tapi ada error pulak ntah le kenapa. Ramai sangat orang nak tengok dividen agaknya, sebab katanya dah boleh tengok online melalui i-akaun. Ok kite jenguk esok2 la kot...

Alhamdulillah, simpanan untuk masa tua dan anak-anak...tak gitu?  Selain TH, saya diversify simpanan ke Pelaburan Emas dan Unit Amanah Public Mutual. Menabung sikit2 harap jadi bukit. Huhu dah lama betul tak review pelaburan emasku itu! ok2 harus review gak ni..kalau tak , tak bagus ler..lagi satu dah plan nak kuarkan lagi duit EPF bayar hutang rumah. Tahun lepas dah buat 3 hari sebelum bersalin. Jadi, dah tiba masanya utk tahun ni pulak. Kengkawan yang nak diversify simpanan Unit Amanah pon boleh la calling2 kite or drop email keyh? Anda boleh guna duit EPF itu untuk invest dalam Unit Trust tau..

No comments: