Monday, January 30, 2012

Maher turns 1 on 23 Jan 2012

Alhamdulillah..pejam celik pejam celik Maher melangkah usia 1 tahun minggu lepas, Isnin 23 Jan 2012. Asalnnya kami bercadang nak buat majlis hari jadi dan aqiqah Maheer 1 ekor kambing lagi. 1 ekor kambing dah buat di Negeri Sembilan. Tapi terpaksa batalkan rancangan sebab nak balik kampung hantar adik ipar.

Without any concrete plan, I just baked a choc moist cake after we went back from Pusat Sains Negara on last Sat. The next day, Sunday baru balik kampung sebab bila baca Twitter PLUS jam teruk ke arah Utara pada hari Sabtu, kami melencong ke Pusat Sains Negara dulu. Sebab semua orang dah mandi and ready sedey plak tak gerak memana. he3

Sampai je kampung dok rehat jap lepas tu potong kek. Choc ganache pon dah agak meleleh cair dek panas. Tapi sebelah kiri jer, so not bad. Kek tetap sodapp. Kat kampung tak ramai pon yang ada, hanya parents in law dan 3 orang adik ipar. Lepas dah potong kek baru Mak&PakLong Maher sampai.


HAPPY BIRTHDAY MUHAMMAD MAHER 
23 Jan 2011-23 Jan 2012
Semoga menajdi anak soleh, anak yang rajin mengaji, tidak tinggal solat dan berjaya dunia & akhirat.




 


Majlis harijadi yang sederhana tanpa hiasan tanpa lilin sudah cukup bermakna dengan kehadiran orang tersayang di sekeliling. Ianya cukup membahagiakan :-)

4 comments:

Ummu Auni said... Reply To This Comment

wow maher dah setahun dah. rasa macam baru je pergi tengok kau beranak hari tu. selamat hari lahir!!

Ina Hashim said... Reply To This Comment

hepi besday handsome Maher....moga menjadi anak yg soleh :D

Farra said... Reply To This Comment

Aini, iyo sekejap je kan? ehehhe

K. Ina, mekasehhh ..aminnn3

y@tipruzz said... Reply To This Comment

hepi besday maher!

kejap je kan..jgn terlajak lg sudah la kang ade yg menangis x pegi perth :p