Wednesday, January 18, 2012

Birthday kahwin mama dan ayah~9

Alhamdulillah syukur kepada Allah, hari ni genap 9 tahun kami melayari alam rumahtangga. Walaupun banyak dugaan, susah dan senang telah diharungi bersama, namun secara keseluruhannya Allah telah permudahkan segalanya dari mula berkahwin hingga ke hari ini, sudah mempunyai 4 cahaya mata. Kami tidak bertunang, hanya merisik. Saya sendiri berjumpa mak mertua dan beberapa ahli keluarga yang lain pada hari kami diijabkabulkan. Dari situ bermulalah proses berkenalan dengan ahli keluarga pihak suami.

Masih lagi teringat kisah 'emosi' yang berlaku sebelum akad nikah, iaitu ketika disolek oleh mak andam. Mak andam mahu mencukur bulu kening dan saya bertekad tidak membenarkan ianya berlaku. Maka berlakunya sedikit argument di situ, naib saya baik kerana kawan-kawan rapat ada disitu dan menyokong keputusan saya.

Jadi, apakah peristiwa yang tidak dapat anda lupakan pada hari pernikahan anda?

Happy anniversary Abang. Terima kasih atas kasih -sayang, pengorbanan, masa, tenaga, wang ringgit, ilmu dan segalanya yang telah Abang berikan. Sayang selamanya ;) Luv u and our 4 M so much..muahh!

Ab & Waddah sebut " Birthday kahwin mama dan ayah' ..kiut kan? hehehe

8 comments:

achik said... Reply To This Comment

farra....
ermmm how to say yer...same plk situasi kite..perjalanan ke alam rumahtangga tu same..
cuma , me br 4 yrs..n with 2 doter..hehe..

aida said... Reply To This Comment

farra, tu ler kes cukur bulu kening... marah ok.. hihihih, ramai sibuk tengok hang mekap masa tu

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

congrattsss kak :) alhamdulillah saya doakan bahagia hingga ke akhir hayat.

kalau saya, peristiwa tak dapat dilupakan, sehari sblm nikah pak andam dtg pasang pelamin salah, fresh flowers salah, pas tu tak boleh nak argue coz dia dtg dh lewat mlm baru nak pasang buatnya dia buat hal tak dtg langsung the next day habislah semua kan.. maka bersandinglah kat pelamin yg bukan seperti dijanjikan..

Farra said... Reply To This Comment

achik, hihi sama pulak..so ada harapan 4 kids tu ekekke

aida, rasa nak nanges masa argue tuh

baiti, tqq..ooo kenangan awak yg mahal tu..taleh dilupakan even pelamin lain yg dpt..ehehhe , janji sekarang bahgia!

Atah Rashid said... Reply To This Comment

happy anniversary kak. next week birthday maher lak.

pasal cukur bulu kening tu, ada jer teknik nak bg bulu kening cantik without cukur. nway kite pun xcukur bulu kening time mekap nikah & sanding aritu. permintaan diri sendiri. :)

sikulat said... Reply To This Comment

comot aje kan zaman kite kite dulu kawen,.. hihihi..

skrang amboiii.. make up bagai.... pre wedding shooting la.. ini la.. itu la.. even tunang pun cam lagi dahsyat dari kite nye majlis nikah + kenduri.. hihihi

moga bertambah tambah lagi birthday kawen ini .. lagi dan lagi.. hiyah hiyah..

pada hari awak kawin nih.. kite bertunang.. hehehe same day.. sama year..

y@tipruzz said... Reply To This Comment

hepi anni beb moga bhgia hingga ke akhir hayat!!

aku pengalaman manis time kawin..sbb time amik gambar ngan pengantin, ramai geng2 aku compared to geng2 abang aku..cam kenduri aku sorang plak..over gitu! :p

lg satu time akad nikah lepas sarung cincin, time nk bersalaman, cincin nikah ku jatuh! malu malu :p buktinya jari ku sgt kurus haha

Ummu Auni said... Reply To This Comment

congrats....dah 9 tahun!!! patut pun 4 anak , hihi