Bahan-bahan:
Seafood: udang/dory fish/sotong: digaul bersama sedikit garam & pepper
Tepung gandum
Telur-dipukul sedikit
Breadcrumb
Cara-cara:
1) Salut udang dengan tepung
2) Celup pulak dalam telur
3) Salut pulak dengan breadcrumb dan susun atas dulang sebelum digoreng
P/S: buat banyak-banyak, then boleh simpan frozen. Tak payah beli kat pasaraya. Tapi kalau nak mudah, beli aja la yg dah siap kat pasaraya he3
Udang sebelum digoreng
Dah siap goreng
Dory Fish
Buat banyak, leh simpan frozen. Balik keje goreng aje ..senang citer
Tambah salad and chip..jadilah ia fish and chip
Owh ya Dory fish 1 plastik tu harganya RM7++ jerk..kalau beli siap Fish and Chip ni satu kotak mencecah RM15..dulu masa malas selalu gak beli jek ekekkeke :D
6 comments:
akak, mana nak dpt dory fish mentah?
Atikah, beli kat supermarket like tesco, giant etc..akak beli kat tesco
kak.. nampak sedap sangat esp udang tuuu... adeeh.. meleleh air liur. nasibaik tak pregnant. hehe
copp kak.. nak tanya.. bakar dulu sebelum goreng ke camna kaedahnya tu..
goreng je kan beb?
gud idea..taknah beli bread crumb before this :p
atul, la..silap pulak tulis..ish nyanyuk toi..goreng ajek ..seriyes mmg sedap hihihi
yati, ni breadcrumb kak ipar aku kasi..punya la byk ehehhe
Post a Comment