Tuesday, December 6, 2011

Happy belated birthday

29 Nov 2011
Alhamdulillah syukur kepada Allah...Life is so meaningful and full of blessing. I could not ask for more. Allah dah beri macam-macam rezeki, macam-macam bentuk. Moga urusan harianku dipermudahkan, rezeki melimpah & ditetapkan keimanan dan ketaqwaan...

Tidak seperti tahun-tahun sebelum ini biasanya saya akan ambil cuti gi bercuti atau dating ngan hubby....tapi tahun ni silap saya sendiri sebab tak rancang awal-awal. Bila dah last minute nak book hotel byk fully book..dan nak amik cuti dah jadi cuti kecemasan. Jadinya..tukar ke lunch date bersama hubby.
Walaupun agak berlaku sedikit gangguan mood besday ( tetiba kui 1.15pm masa Meing Kham (Starter) baru sampai dapat panggilan separuh hangit meminta saya ke mesyuarat tang-tang tu jugak!)....lunch saya tetap teruskan dulu walau dalam kepala dah agak stressed...
in summary enjoy juga sbb makanannya sangat sedap+tempat romantik+hubby bayar
ekekkekek

Dan tempat yg menjadi pilihan hari itu ialah



Amarin, MV

Jom tengok 3 menu bertuah yg menjadi pilihan photographer..gambo besday gal tarak okay..pemalu kononnya! mm jangan muntah yer ekkekek 

Meing Kham!
My feveret kalau gi Thai restaurant..mesti order punya..Baca info pasal Meing Kham disini k..
Ianya daun kaduk dimakan dengan cili padi, halia, udang kering, kelapa bakar, limau nipis, kacang tanah dan kuahnya yg meletop tuh!
Harga RM18 per set

Kerabu Mangga
 Berganding dengan udang goreng ( yang rupa serbuk tu)

Tom Yam cerah ( tanpa santan)
Butter Prawn
Tom Yam sedap
Butter prawn lagi sedap berganda-ganda
Kalau mai Amarin uols wajib order Butter Prawn ok...rasa sekali mesti nak datang lagi! Tapi jangan dtg selalu..koyak rabak kang poket laki uols

Alang-alang dah update blog ni, nak citer masa hari Sabtu 26 Nov kami sume outing gi KLCC pool. Kids mmg enjoy sangat, lepas dapat mandi pool kami main area playground. Lepak situ 3 jam gitu je lepas tu balik umah. Ingatkan tadi nak tempek gambo rupanya gambo all gone missing! I know who did it..dah namanya tade rezeki ..takpe la..Btw, kalau nak gi kolam percuma , KLCC pool is highly recommended!

Semalam baru pulang dari PD..post-birthday celebration giteww..citer later k? see ya ..opss Bayview Penang also booked for 2N this coming Krimasss....excited! hee :)

1 comment:

Ummu Auni said... Reply To This Comment

happy belated dear. lupa nak wish hari tu