Tuesday, April 19, 2011

Minum jus buah utk kesihatan

Sejak dah beli Juicer Faber, every week (tp wiken je la) buat jus buah. Kita tengok sampai bila semangat Juicer ni dapat di mentennn gitu ..katanya mau jaga kesihatan dan awet muda
huhu
Kiri: Jus epal merah + hijau
Kanan: Jus Pegaga

FYI, that juicer takleh process dedaun ie pegaga..so masa masukkan sayur pegaga dalam juicer, terus juicer tu keluarkan bunyi pelik..dah tu air pon tak kuar, bila bukak body dalam juicer, deduan pon tak hancur ..so terpaksa la kutip balik dedaun pegaga masuk dalam blend dan tapis, barulah menjadi jus pegaga. Jus pegaga diminum begitu sahaja..tak letak gula pon. nyum nyum..cuba teka cemana rasanya?

Now, I can feel it bila dah kerja..nk update blog tak sempat.. so just short entry ya

8 comments:

Amiizaa2001 said... Reply To This Comment

waaa sedapppp....nak segelas jus pengaga:)

betul, daun pegaga sifatnya sgt liat, bila nak kisar memang juicer akan mengeluarkan bunyi terkuat mcm ala2 nak rosak gitus...

aida said... Reply To This Comment

aku pun ada juicer, tapi tak beli buah lagi... huhuh

Kasih Kita said... Reply To This Comment

jus pegaga best. banyakkan susu badan :)

CT said... Reply To This Comment

waaaa sehatnye!!! bagus bagus

y@tipruzz said... Reply To This Comment

pahit tak beb? rupa pegaga pun aku tak kenal huahahaha

CT said... Reply To This Comment

pehni farra kene amik gamba pegaga utk yati la camtu...:)

Hanis said... Reply To This Comment

aku vote jus pegaga.......hehehhe
(ntah sape suh vote ntah :P)

2 minggu lepas hari2x aku minum jus pegaga...blend cam ko buat ler...bdn panas...asik buang angin jekkk...

ko nyer efek cmne?Ke efek lain badan lain gayanya ni?

minggu ni stop ler kejap...stok pegaga pun dh abis...

rasa air pegaga ni tak teruk mana pun...sedap...tak taruk gula pun dia ada rasa2x manis dia sndiri...

cuma horror tgk kaler dia jekkk....hijooooooooo....hahahaha

keep up with the jus pegaga bebeh...jom sama2x awetttt muda :P

Farra said... Reply To This Comment

K. Mieza, tu la..risau saya ingat dah nak rosak juicer baru ehehe

aida, beli yer..aku pon dah abeh..this week kene beli lg

KK, mudah2an tambah lg susu hihi

Yati, laaa...ko biar benar..takkan dr kecik x penah mkn kot?

Hanis, oo gitu la kesan die ek..aku ok jek..tade la panas badan..tp yg best senang nak melabur ..sistem dalaman berjalan lancar eheheh :p