Wednesday, January 5, 2011

Check up @ 36 wks 4 dys

Yesterday, I have so many things to settle so I decided to take 1 day leave. And luckily hubby decided to take EL just to accompany me. Few things settled as below. Kalau aku sorang je uruskan hal bawah ni maunya juga termengah-mengah.
  • Skodeng Mus'ab time rehat
  • Breast Pump repaired @ cost RM80
  • Pi opis hubby to settle work
  • Makan Ikan Bakar
  • Check-up @ PMC
  • Submit clients investment form
Yang tak settle:
  • Pengeluaran wang EPF utk kurangkan hutang rumah. EPF reject the bank statement. Argh penat daku! Aku dah contact bank depa kata lg 2-3 days akan kuarkan balik statement yg btol. Aishhh. Sempat ke tak settle kan ni be4 bersalin? tak kesah la labuu
Hasil check-up semalam:
  • Berat Mama: 71.5kg
  • Berat baby ( anggaran) : 3.3kg
  • BP: Tak tanyer Doc
  • Kedudukan bayi: Engaged
  • Masalah lain: Ada 2 (rahsia la, kecikje masalahnya kihkih. Bak kata org nk hujung-hujung ni ada sket cabaran)
Dulu masa preggy Muaz 35 wks berat dah jadi 72kg. Baca sini. So kali ni 71.5kg @ 36 wks kira ok la. Kali ni harapan takmo achieve berat 20kg macam cerah jek.

Ada harapan ke tak ni nak bersalin hari Anniversary? ( 18 Jan 2011).

Btw, aku dah tak jadi nak beli BP baru since Ameda dah ok :)

Ikan bakar Istana! nyum nyum. Sampai lambat tak dpt Ikan Terubuk. huhu

12 comments:

afi said... Reply To This Comment

ewww sedapnya farrah!! kat aner ni? rindu gak ikan terubuk!! kita pun sejak2 boyot ni, sgt prefer mkn ikan. sini choice sgt limited. sabar sahaja lah.

Farra said... Reply To This Comment

Afi! Tahniah, awak due bile?.ni kat ikan bakar istana negara jln bellamy, blk mesia try tauu

afi said... Reply To This Comment

23 jun insya Allah. dup dap campur debaran PhD ni. huhu doa2kan aunty farrah. insya Allah, balik mesia mmg kena qada' byk menda =P

aida said... Reply To This Comment

ikan bakar istana tu sedap sgt ke?

aku dok makan kat muara sg melaka jer

Anonymous said... Reply To This Comment

kami pernah makan kat serkam sekali, tp still prefer ikan bakar istana negara juga. ada satu gerai no 2 dr hujung.

-deman

Farra said... Reply To This Comment

aida, sedap sgt! baca entry cuti kami di melaka last yr, ikan bakar umbai sgt menghampakan!

-ummu amin- said... Reply To This Comment

farra, every time pregnant mesti tak miss mkn ikan bakar istana ek! :)

Farra said... Reply To This Comment

ayu, nak tekan "i like" to ur comment ehehhe :p

Farra said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
CT said... Reply To This Comment

sedapnye ikan bakar tu..

Farra said... Reply To This Comment

mm memang sodap!

aibaks said... Reply To This Comment

slm
ank ke4 ni cadang nak bersalin di mana?
sbb aibaks tgh cari spital tuk bersalin 1st child..