Friday, January 7, 2011

What to do with leftovers? Kuih Rengas & Cream Caramel

I have leftovers Kacang Merah lepas buat inti Kacang Merah for Pau & Susu Fresh Milk dlm peti sejuk. So, apa lagi, guna la. Tiada pembaziran gituuu.

Berpandukan Myresipi, aku pon try la buat Kuih Rengas @ Kuih Kasturi. Cuma bezanya aku gantikan kacang hijau dgn kacang merah dan kelapa parut ganti ngan instant oat. Sedap sgt tau!!!!!

Berpandukan Mamafami plak, aku try Naseem's Cream Caramel. Bosan dah buat resipi selalu aku. Aku perlukan kelainan! ehehhe :p

Malam tadi lak buat Blueberry and Choc Muffin. Kids sangatla suka. Sap bawa bekal ke sekolah hari ni. While the rest aku bawa ke pejabat sbb ada jamuan potluck.

3 comments:

tinidewi said... Reply To This Comment

rajinnya mama yong!

Farra said... Reply To This Comment

K. Tini, rajin makan kan? terima kasih! wakakka

Atah Rashid said... Reply To This Comment

akak, kite try buat cream caramel aritu. jadi mmg jadi, tp berlubang2 & xsmooth la. nape jadi camtu ek? pastu gule dier tu cair, xpekat mcm yg kite salu beli tu.