Thursday, December 23, 2010

Bil telefon bimbit tinggi!!!!

Hari Selasa dpt bil telefon Celcom. Tekejut den! Bil den lebih RM100 iaitu RM125, mmg pecah rekod ni for the 1st time. Apapon I nk share sket supaya orang lain boleh jadikan rujukan, knape naik bonar plak.

Kesahnya, kite baru je langgan Celcom BB kat henfon, cajnya unlimited RM50. So aku dah agak mestila bil less rm100 gak sbb purata bulanan sebelum ni mmg tak penah lebih RM40.

Itemised bill yg sebabkan tinggi ni ialah:

1) Call Premium Line AA. Dengar IVR jer, langsung tak dapat cakap ngan agen. Huh geram! - Jumlah RM14.
2) SMS Content Svc - Message reply kat Yahoo Mobile! woh I baru tau kene caj. RM0.30 per SMS boleh? keh keh - Jumlah RM1.50

Ok itu je la nak bebel sket. Mmg tak gempaks! Ahaks

Dah dapat terima hakikat kami akan burn Tix Ke KK sbb Tix di kaunter dan di Contact Center tak layak utk promo. Rate normal, so Tix kami satu famili yg RM312 ni boleh jadi ke RM2K gitu. Takpela..tak dpt gi KK, tp dpt baby baru. Lagi best kan? ihihi

Geram la. Keje banyak, dah la aku nak beranak dah bulan depan, tapi kene FORCE LEAVE! Yg tak syok bukan hape....dah kalau leave terus okla, tp kene gak STANDBY LIST dr rumah! Aish, tak fahammmmm....

8 comments:

sikulat said... Reply To This Comment

itu baru contribute 15 inggit.. lagi apekah yg tingginye fara.. ?

ohoho.. ye kalau awak reply yahoo mobile tuh.. mmg la kena charge SMS.. wakakkakka.. -- lenkali pakai application ye.. kang skrang sudah android.. wehe

Farra said... Reply To This Comment

Semah, baru tau psl Ymobile tu! ekek RM60 BB + prorate eheh..yg lelain tu biasa jek cam 3G data usage RM1.40 ( agaknya budak tekan ni) , SMS yg byk gune RM27 eheheh
btol2, sknag ni kan via anroid, sume dah online : YM, skype. :D i likeeeee

Ummu Auni said... Reply To This Comment

AA caj mahal sungguh! konon nak recude waiting time, kononnya...tunggu je sampai boleh tumbuh janggut

aida said... Reply To This Comment

mahalnya... aku pun ada sekali sampai rm100, terkejut tgk. macam nak heart attack jadiknya

Tyha said... Reply To This Comment

Ahaks...akak pakai top-up je abis rm50 sebulan dah dok diam2.kadang RM30 je...;)

CT said... Reply To This Comment

huhuh kak ct x sanggup mengorbankan duit amik BB tho en hubby beria suruh sbbnye jauh beza dgn bil skrg yg x sampai pun RM40..:)

gi pun...ai x celik IT sgt..hihihihih

Farra said... Reply To This Comment

k.tyha&Kct, Sy mmg nak pakai dah BB, kalau tak, tade gunanya la upgrade handphone + byk nak guna internet :) , tp next month konfem la bill sy less than RM100 as budgeted sbb biasa monthly guna rm40, so campur BB rm50, jadilah rm90 gitu average

zeti said... Reply To This Comment

farra, tiket yg bakal burn tu kan..instead of burn..pegi cancelkan tiket..bole claim balik airport tax...rege tiket mmg burn, tp atleast dpt balik sket tang yg tax tuh...