Wednesday, May 26, 2010

Booking Air Flight Tix @ AA promo

Masa AA buat promosi Zero Seats tu, aku dapat la jugak book tix to KK Zero Fee pergi-balik for all of us ( 4 adult) kecuali si Muaz, Infant kene caj RM100 return. So tix bby lagi mahal dr org dewasa :p . Tapi olidaynyer next yr Jan 2011 yer kengkawan ..bawa bersabar.

Cuma yang aku nak kongsi ngan kengkawan, jangan la buat cam aku buat ni. Silapnya aku terbook 'Luggage' tu supersize up to 20kg and 25kg. Haha lawakkan? Ape le yg aku nak hangkut dr KK tu nanti? Yer..ni bukan kesilapan kali pertama, tapi kali kedua tau! So total luggage fee shj RM120. Kuikui Last year masa gi Langkawi aku terbook luggage kat tix anak-anak ( 2 org tau!), kan dah rugi gak kat situ. :p

So total cost to KK by AA is RM316 as below:
  • Fare adult - 0.00
  • Airport Taxes and Fees- 48.00 ( 4 adult , return)
  • Supersize Regular, Medium, Large - 120.00
  • Infant Fee- 100.00
  • Combo Meal - 48.00 ( 4 adult, return)
Jadi kesimpulan kat sini:

DON'T:
  • Simply click on supersize tu. Cek btol2.Budak kecik takyah masukkan baggage skali sbb depa lenggang kangkong je jalan kan. Makbapak yg hangkut barang
DO:
  • Book on 1st day usually boleh dapat pergi balik RM0.
  • Book around off peak period ie 3am-6am. My case, I booked @ 4am. Hish, bangun semata-mata nak book tix zero fees.
  • Pay via online transfer you can save on convenient cost (CC) of RM10/adult. CC ni kene caj kalau bayar guna Kad Kredit/Charge Card.
Lagi satu kami dok pikir nak book tak tix ke GC....even beza 1 hari dah beza harga...dan akhirnya terus melepas. So masuk holiday 2012 la kot. Sob sob. Hubby kata tu semua impian dunia aje..ye la bang..

Next week cuti sekolah, korang ke mana? Tak pasal-pasal kami dah book apartment 3 bilik kat Langkawi. As usual kami suke pilih Homestay VS hotel ( hotel biasa mahai sket) sbb bawa ramai jimat belanja sket. :D Langkawi lagi? Owh...hubby nak bawa mak dia = my MIL ngan adik2 dia jejalan tgk Langkawai. Sungguh suci murni niat suami, die mmg selalu mengutakan famili. tabik springggg

4 comments:

y@tipruzz said... Reply To This Comment

2012 london nak?

Farra said... Reply To This Comment

yati, nak dahulukan yg dekat2 dolu like s'pore, phuket, gc..lps GC baru boleh fikir tempat lain..HK mcm kureng minat je

Zuedin said... Reply To This Comment

ku pun dapat gak gi KK 0 fare tu. gi pun awal jan. to be exact 5-8 jan.. hohohohohohoh

`Ain said... Reply To This Comment

2012 GC bole stay kat umah kami di brisbane heehehe