Monday, November 15, 2010

Hari Kecemerlangan PASTI 2010

Nasib baik la Hari Kecemerlangan dibuat hujung minggu ni. Kalau last weekend maunya melepas sbb kami ke Genting. PASTI ni mmg agak lewat bagi surat salunya.

Majlis bermula 3.00pm. Kami seperti biasa mmg lewat sket sbb tak larat nak dgr ucapan. Sampai 3.30pm , itupon hubby kata awal. Ekceli just nice jek sbb abeh je ucapan, terus start ngan persembahan anak-anakku mengikut umur mereka.

Persembahan mmg agak kelam kabut je bebudak ni, tak cukup rehearsel kot. Tapi suara kuat pon dh cukop ok la. Yang terkejutnya Mawaddah dpt no-1 dalam kelas umur 4 tahun, out of 10 students only. Apapon Alhamdulillah. Ingat lg tak die tak dpt amik Xam masa minggu Xam sebenar? Kisahnya disini. Masa tu die demam, so amik xam a week after that. Dia happy sangat dapat hadiah Jam Barbie eheh.

While Mus'ab tade dapat apa-apa hadiah. Die kata " Mus'ab tak dapat hadiah" dgn nada sedih. Aku kata " takpa la..Mus'ab pandai baca dah..Mama sayang sume anak mama". Anak-anak ni memasing ada kelebihannya sendiri. Teringat kecik2 Mawaddah ni paling senang dijaga, tidur malam lama. Tapi dah 4 tahun ni kalau terluka perasaannya, lama sungguh die teriak! huhu..sabo je la.

Anak-anak...semuanya buah hati Mama! Moh layan gambarrr

Semua budak 4-6 tahun buat persembahan. Mawaddah sungguh-sunguh nyanyi, dah le dok depan.

Budak 4 tahun buat persembahan. The whole performance ni Mama tangkap video. Waddah start the performance by saying " Wahid, Isnani, Salasa!" Lantang suaranya . Tu yg die pgg microphone.

Budak 6 tahun graduate! Thn dpn waddah gi PASTI dah tade kawan ngan Abg Ab ler

Abg Ab dapat sijil & goodies bag.

Tak sangka sungguh, Mawaddah dapat no-1 dpt kelas 4 tahun. Alhamdulillah. Ini sbg motivasi utk Mama ekceli supaya rajin ajor anak2. huhu


Waddah ceria dgn hadiahnyer. Die demam, lepas je amik hadiah & goodies beg terus terbaring jek.

Budak kenit ni dh mula bosan..huhu..Memula puas ngejar die berlari sana sinun, keluar dewan la etc..then bila dh start amukan kecil die puas Ayah dokong

3 comments:

aida said... Reply To This Comment

alahai muhammad, dah besar rupanya.. eheh, lupa lak dia tua sikit pada fateh

ShaFiAti said... Reply To This Comment

congrats waddah..pandainya dia....:)

Farra said... Reply To This Comment

aida, dah besau..tp bdn tak besau mana pon ehehhe :p

k.su, alhamdulillah