Thursday, November 18, 2010

Aidiladha 2010

Batuk dah masuk 4 hari. Owh mmg menduga juga batuk teruk bila perut dah boyot. It's attack my head and or course sungguh terasa nak terkucil aje. huhu

Raya haji semalam hanya masak Laksa Utara. Tu pon dah sakit pinggang. Selebihnya lps mkn ubat, aku tidur & rehat ajek. Tapi nyempat gak nyapu, cuci bilik air dan lipat baju yg menggunung.

Memula dah plan nak buat Cream Puff sekali. Tapi tidak berdaya. Minggu ni kalau berdaya nak buat Cream Puff dan Apam Blossom ni , nampak tempting. A day before raya haji, aku singgah kedai barang kek, dah beli Waffle Mix, tapi Waffle Maker gak lom ada. Memula nak beli je Takada ada kat Tesco RM50 jek, tp baca review cam kureng. Aiyoo..ingat nak cr yg elok sket like brand Pensonic / Kenwood this wiken.

Kalau tade meeting penting pagi ni haruslah aku MC today. Sat lagi gi klinik la, sambil ni tengah menunggu GL. Next Monday dah masuk 30 wks preggy, kuwajib buat appointment di Spital! wajibbbbb

3 comments:

ijjah said... Reply To This Comment

nak resepi cream puff farra..:) suke..suke..

puterikiut said... Reply To This Comment

a.ah la farra..ajarla buat cream puff step by step..tingin sgt nak buat sendiri.. Btw waffle mix mhl x?

Farra said... Reply To This Comment

ok jah & k.nita..akan ditempek..waffle powder 500gm rm4.90 jek