Sunday, September 5, 2010

Hari Jumaat yg Havoc=Tidak memasak

Sejak renovation over in early Ramadhan hari tu, I cook everyday without fail. On Friday, I purposely planned for not cooking for Iftar because I was totally die hard Zombie and I had checked-up after Maghrib.

Friday tu banyak plak isu-isu kerja yg tetiba muncul and need fast resolution. Aku pon siapkan setakat yg ku terdaya. Almost 5pm baru gerak dr opis. OTW home tu aku and hubby singgah terus PARAM jalan Kuching. Tade apa yg menarik perhatian, last2 kami hanya beli nasi dagang, kebab dan meehon sup. Masa jejalan tu telefon asik berdering jek. Aku mmg takmo angkat lg sbb kat Param ni bising.

Sampai umah aku tgk berlonggok dh missed call. Aku solat dulu. Then aku pon wat balik panggilan to all the missed call and antaranya my direct boss. Aduih, kene juga settlekan masalah customer ni. Aku bukak balik laptop, reply email, cek system and call sana sinun sampai azan berkumandang. Anak2 dah menjerit nk makan. Makanan2 td sume dlm plastik jek.

Lepas solat maghrib but follow up call lg. Rasa bersalah tp ntah la..terpaksa. Lepas tu kami pon ke Klinik for monthly check up. Berat aku naik 100gm jek , from 59.9kg to 60.0kg. Logikla ni kan bulan pose. Debaran aku tak terjawab pulak sbb posisi baby cam bersujud so tak nampak lg anunya. Alhadullillah semuanya sihat setakat ni.

Semalam Sabtu pagi, ku sambung lg kerja-kerja opis tuh & follow up kejab ngan TMP. Nampak gaya the customer's problem dah resolve setakat 70%. Harap2 on Monday ni boleh achieve la 100%.

Dah 2 minggu naik motor ni mmg sakit btol punggung. Tinggal 2 hari je lg lps tu cotii..yeahh...dah takmo sakit punggung lg :p . Semalam gi nSK dan pasar tani pon naik motor. Bila naik motor ni kite belanja pon sket kan? eheheh bajet sungguh!

Rasa tak lengkap lak entry without pic. So tempek sket eheh

Ayam Goreng Ala KFC~masak semalam melengkapi Nasi Lemak Sambal Udang. Kuih puler, Cucur Bilis

Baked Pasta last Sunday Iftar due to sangap haha

My final cookies- Cornflakes Madu. Doublekan adunan, dapat 5 trays big size. Ponek den! 1 balang dh selamat bagi umah mak. Tapi ada tray yg teroverbaked! eheh takpe la..sib baik makan sendiri jek

Agak manis jugak. Lenkali kene reduce gula. In addition, madu dah abeh, aku campak je Golden Syrup given from X-Boss dulu eheh

3 comments:

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

huhu saya baru nak buat conflakes madu (to kak yati - inilah yg saya panggil honey joy) setelah siap buat suji ni.. rehat jap nk masak mee rebus, kari ikan (satu lauk je campak ikan dan sayur2). larat ke ni.. pinggang rasa nak patah dah bgn duduk tgk oven sambil buat kuih :P.

aida said... Reply To This Comment

tak buat lagi cornflake madu, nak kasi anak aku abiskan biskut cornflakes choco rice snaps.. ahaha.. pastu dok buka puasa kat luar je skrg, sebab komuniti malaysia kat sini dok masak ramai-ramai

Farra said... Reply To This Comment

baiti, oo ek..honey joy? ni biskut pemalas jugak..campak2 je bakar ehehhe

aida, bagus la ko abeskan satu persatu..so tade la membazirkan?