Thursday, July 22, 2010

Sudah dapat kaki...

Muhammad Muaz dah memulakan langkah sebelum ke Tioman tempohari. Tapi sangatlah tidak stabilnya. Sejak minggu lepas dia makin stabil dan sokmo le berjalan sana dan sini dalam rumah.
Semenjak jalan ni keje Mama makin mudah. Sebab tade la kejenya nak melekat aje. So last whole week mama dapat masak everyday. This week masak jugak everyday except Monday sbb ada pasar malam. Alahai Taksa kata pon dia dah makin independant!

Cuma semalam sungguh mengejutkan. Mama dan dia berdua je di rumah. Mama kasi dia mainan dan biksut depan TV. Mama masak dinner cepat2. Dia langsung tak kacau. Diam ajek. Dek diam sangat mama naik risau. Pi jenguk kejap kat depan, ya allah anak aku tadek! Puas aku cari kat bawah tadek. Rupanya sofa yg menutup tangga tu terbukak. Terus mama berlari ke atas! Rupanya die dah selamat sampai atas sambil tersengih2 di hadapan TV atas :p

Lagi satu Muaz ni dah pandai meraung kalau Ayah kuar ngan Abg Ab dan Kakak Waddah. Meraung2 kat sliding door tu! So terpaksa mama guna psikologi, mama kata " ok...kita babai Ayah..babaiii..babai" sambil melambai-lambai tangan. Sib baik die stop nangis dan terus kata " babaaa" sambil lambai tangan. Mama dh kata kat Ayah, nampak gayanya tak lama lg ayah kene bawa dia jugak! ehhehe

Bukankah dia mau jadi Big Bro? Bagus3. Cuma satu je yg Mama tak tahan. Ini Muaz suka melawan mata dan selalu terjaga malam membuatkan mama tak cukup tido huhu :p . Tapi biasalah kan, maunya lg 3 tahun kot tak cukop tido ni. Challengeeee!

Countdown to Muaz's 1st yr old birthday-15 days more to go!

4 comments:

Ealyie said... Reply To This Comment

cepat btol progress muaz, hagaknya kalo ku bagi faris adek jugak mestii laju kan mcm muaz... :p hihihihi..

mila.ibunajihah said... Reply To This Comment

wah..wah..2 dalam satu muaz ni, baru dapat kaki trus berani naik tangga ek.. clever boy ni =)

Farra said... Reply To This Comment

ely, keh keh! ha apa lg buat adek die cecepat :p

mila, panjang akai ekekke =)

Yan said... Reply To This Comment

dia berjaga malam sebab tido puas siang hari ke???

Qis lately nipun tido lewat.. klu dulu tu agak2 kul 8 jek da tido.. senang tul keje kite.. hehehe tp skang.. adoi.. kite ngantukpun kene bertahan.. tunggu dia lelap dulu.. ye tak?