Monday, July 26, 2010

Caramel Bread Pudding with Peach

Dalam almari ada stok Peach. So last week puas cari resipi guna Peach, memula nak wat Ciskek Peach tapi tetiba malas lak wat Ciskek sbb lgipon Oven lom pulih. So bila terjumpa resipi dr blog Diana ni, saya pon try la Bread Pudding ni. Nii resipinya ( saya copy n paste aje :p) :

Bahan A:

1/2 cawan gula ..dicairkan dalam loyang yg nak dikukuskan nanti

Bahan B
1 buku roti
1 tin susu cair
1 tin air buah dari fruit cocktal/peach [asingkn air dan buahnya]
2 biji telur
1/2 cawan gula ( aku kurangkan lg, tu pon manis gak hubby kata)
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu besar tepung kastad

Hiasan
1 tin buah koktel/peach

Cara:
1. Panaskan kukusan.
2. Gaul rata semua bahan B kecuali fruits cocktal.
3. Masukkan bancuhan kedalam loyang yg ada gula yg telah dicairkan.
4. Tutupkan loyang dengan plastik glaze nipis.
5. Kukuskan selama 30 minit.
6. Sejukkan dahulu baru di terbalikkan dalam pinggan besar.
7. Susunkan dengan perlahan-lahan isi buah fruit cocktail ta buah peach
8. Sejukkan...hidangkan untuk buka posa ke.. sebagai dessert.


Dah diterbalikkan! Masuk terus dalam tupperware sbb nak bawa gi umah Yana.

Dah susun dengan Buah Peach!

2 comments:

mila.ibunajihah said... Reply To This Comment

blog farra yg 1st sy bukak sbb tajuk nye yg best..tima kasih 4 sharing, sumer yg bkaitan mmg ada kat umah, nnti nk try jugak..TQ 4 sharing.

Farra said... Reply To This Comment

mila, try2.. awak pon share la apa2 resipi yer :)