Bahan A:
1/2 cawan gula ..dicairkan dalam loyang yg nak dikukuskan nanti
Bahan B
1 buku roti
1 tin susu cair
1 tin air buah dari fruit cocktal/peach [asingkn air dan buahnya]
2 biji telur
1/2 cawan gula ( aku kurangkan lg, tu pon manis gak hubby kata)
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu besar tepung kastad
Hiasan
1 tin buah koktel/peach
Cara:
1. Panaskan kukusan.
2.
3. Masukkan bancuhan kedalam loyang yg ada gula yg telah dicairkan.
4. Tutupkan loyang dengan plastik glaze nipis.
5. Kukuskan selama 30 minit.
6. Sejukkan dahulu baru di terbalikkan dalam pinggan besar.
7. Susunkan dengan perlahan-lahan isi buah fruit cocktail ta buah peach
8. Sejukkan...hidangkan untuk buka posa ke.. sebagai dessert.
2 comments:
blog farra yg 1st sy bukak sbb tajuk nye yg best..tima kasih 4 sharing, sumer yg bkaitan mmg ada kat umah, nnti nk try jugak..TQ 4 sharing.
mila, try2.. awak pon share la apa2 resipi yer :)
Post a Comment