Friday, July 2, 2010

Rezeki di hari Jumaat

Orang berbadan dua sebenarnya memang dapat banyak keistimewaan. Lebih-lebih lagi kalau bergaul dengan kakak-kakak senior yang dah beranak-pinak. Baru je sebut teringin makan rendang kerang, haa hari ni dah ada sorang kakak belanja nasi lemak dengan rendang kerang. Lazat yang amattts. Jadi, aku takyah buat Rendang Kerang la this week :)

Semalam, dah inform adik aku yg tgh cuti suruh belikan ayam pencen di pasar malam. Tup tup emak yang belikan seekor ayam. Aku dah kata teringin nak makan ayam pencen masak lemak cili api. Kot-kot mak masak kan kot? :p ( aminnnnnnnnnnnnn) . Aku dah pass duit kat adik utk emak dan ayam tu skrang dalam peti sejuk umah emak. Nak minta emak masakkan tak sampai hati. Tapi kalau mak tak masak pon tak kesah la, esok harus la aku masak.

Rezeki jangan ditolak yer, musuh jangan dicari ;). terima kasih bebanyak kct kuuu
Nasi lemak yang sedap dengan sambal tumis, rendang kerang dan ayam goreng.
Masih ada lg baki rendang dan ayam, so malam ni boleh sambung for dinner =). Ayam boleh kasi Abang Mus'ab.

Semalam kawan aku gi meeting half day so aku dapat pinjam kipas ni.
Hari ni berpanas semula. Panas kat dunia pon dah tak tahan ek, cemana la nanti di akhirat kelak.

2 comments:

Arisy said... Reply To This Comment

isk isk.. sedapnya rendang kerang. Harus cari satgi.

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

hikhikhik cik abg saya pun pinjam kipas tangan saya nk bw g opis.. dia kata dh habis renyuk selagi ada dokumen dia buat kipas :P