2 minggu lepas aku ke TTC kerna ada training. Kat situ ada pulak kaunter Prego tgh buat promo so apa lagi aku kan mudah terpengaruh bab masak dan makan ni, so terjebak la membeli Prego. Kali ini depa promo sbb ada perisa baru : Alfredo. Ini gambonyer:
Petang tu jugak aku dah tak sabau nak masak Bolognese. Jom layan masak segera. Mudah aja :)
Spaghetti Bolognese
Bahan-bahan:
1 tin prego tradisi
5 biji bawang putih - potong halus
1/half bawang besar kuning - potong halus
Beberapa batang cili api dipotong halus (abaikan jika tak mahu pedas)
Lobak dadu
Daging cincang
Sedikit soso cili dan sos tomato ( boleh diganti dengan Fresh tomato dadu) sebagai penambah umph!
Cara-cara:
1) Goreng bawang dengan sdikit minyak sampai naik bau
2) Masukkan daging dan taruk sedikit air untuk memastikan daging masak
3) Masukkan lobak
4) Masukkan kuah prego
5) Masukkan cili potong dan sos cili+tomato. Kacau sampai pekat
6) Boleh masukkan sedikit garam kalau anda rasa tak cukop
Spaghetti Alfredo
Bahan-bahan:
1 tin Alfredo
Ayam-potong dadu
Button mushroom
5 biji bawang putih - potong halus
1/half bawang besar kuning - potong halus
Cara-cara:
1) Goreng bawang sampai naik bau
2) Masukkan ayam dan sedikit air untuk mengempukkan ayam
3) Masukkan mushroom
4) Masukkan kuah Alfredo. Kacau sebati sampai masak
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 kelebihan beli emas secara ansuran, Easy Payment Purchase ( EPP)
✨ 6 kelebihan simpan emas secara ansuran ✨ Beli emas secara ansuran di Public Gold ini dikenali sebagai “Easy Payment Purchase” ( EPP) Apa ...
-
Lagi-lagi dapat email orang fwd email pasal status Halal/Haram makanan last Fri. Yang bagusnya, aku dah ajar kengkawan pejabat untuk semak d...
-
Salam semua...saya benaunya dah lama benor nak buat sarung sofa sebab kami punya hak 6 tahun ni dah kotor..cuci2 pon takmo tanggal..sofa ni ...
-
"Apa kelebihan jadi dealer Public Gold?" Soalan yang sering saya dapat dari penyimpan emas. Kisah saya menjadi dealer Sejak mul...
11 comments:
aku kurang suke alfredo prego..lagi suke carbonara tin biru tu. Bolognese pon tak suke..sbb masam sgt. lagi ske wat sendiri...
yati,dh rasa ke alfredo ni? so not too new la ek...buat sendiri mmg suka..ni pon namanya masak segera
eh bolognese tak pulak masam sgt
yum..yum..hari ni mmg plan nak masak spaggeti, tau2 da ada org mendahului ekk..hehe.
murahnye dgn beg Rm 10 je, sebungkus pasta tu pun mau rm4..untung...untung..
mila, cuma bezanya pek spageti tu ringan sket rasanya dlm 380gm, compared yg biasa di pasaran 420gm kot
pasta mmg senang nak masak. cuma kat umah ni ada sorang tu tak layan pasta2 nehh.. budak2 je suka.
kak tie, terpaksa la akak utamakan tekak ketua keluarga ek? hehe
Hehehehehe...akak lagi suka wat sendiri...kadang buat bnyk2 kuah dia freezekan lam peti beku.Bila nak masak baru panaskan dan masukkan ayam @ daging sayur2.
kak tyha, sy pon salu wat sendiri..ni promosi punya so of course le terjebak, sbb kelebihannya leh masak segera on weekdays
dah rasa alfredo n tak suke bau dia...:p
sayangnyer asben kite xske spageti huhuhu
Post a Comment